Koen Dierckx van Ekotrax over nieuw kwaliteitslabel en het fileprobleem

“Wellicht valt er iets positiefs uit de corona-crisis te halen”

Tholen – Het familiebedrijf Ekotrax kreeg deze week het QS-label uitgereikt. “We zijn erg trots dat we dit label mogen ontvangen”, vertelt zaakvoerder Koen Dierckx. “Het label is een uniek Duits label en staat voor een hoge kwaliteitsborging van verse voeding. We hebben veel Duitse klanten en door het label te voeren kunnen we ons onderscheiden van andere transporteurs. We zijn één van de weinige Belgische transporteurs die dit label hebben en daar zijn we erg blij mee.”

Koen Dierckx

Het investeren in kwaliteitsnormen, informatieverstrekking naar de klant en automatisering zijn zaken waar ze bij Ekotrax fors op inzetten. “Het zijn moeilijke en onzekere tijden door de wereldwijde coronacrisis. Daarom focussen we momenteel op wat we al hebben opgebouwd en steken we onze tijd in het verbeteren van de organisatie. We zijn niet zo’n groot bedrijf, maar daardoor zijn we zeer flexibel, hebben we snelle responstijden en maken we waar wat we onze klanten beloven”, aldus Koen.

“We rijden met 10 eigen trucks en 30 trailers op 15 landen in Europa, maar het meest op de Belgische buurlanden. Onder onze klanten mogen we retailers en handelsbedrijven rekenen”, zegt de zaakvoerder. “Om nog verder internationaal te groeien, is het belangrijk om aan te tonen dat wij de beste kwaliteit garanderen. Zeker in corona-tijden. Daarom beschikken we al jaren over het IFS-certificaat en sinds deze week dus ook over het QS-label.”

“In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat vanwege de files de tijdsvensters steeds meer verschuiven naar de vroege ochtend en de nacht. Door de coronacrisis zijn er zo goed als geen files meer. Dat is één van de weinige positieve dingen dat het virus heeft gebracht. Ook na de crisis moeten we blijven nadenken over het logistieke proces. Wellicht valt er wat positiefs uit deze crisis te halen”, besluit Koen.

Voor meer informatie:
Koen Dierckx
Ekotrax
Kempenarestraat 50A
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)1555 6885
info@ekotrax.be
www.ekotrax.be 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.