Alban Descamps, En’Diva:

“De binnenlandse, Franse markt stelt ons voor twee grote uitdagingen”

“Er zijn momenteel geen grote partijen witlof beschikbaar,” vertelt Alban Descamps van En'Diva. “We gaan geleidelijk aan richting de overgang tussen de wortels van het zaaien in 2019 en die van het zaaien in 2020. Het afgelopen seizoen was vrij droog, waardoor de wortelreserves relatief beperkt zijn. De nieuwe wortels van de zaailing van 2020 hebben op hun beurt moeite om uit te groeien tot witlof van een mooie grootte. Tegelijkertijd blijft de vraag relatief groot, maar verloopt de afzet normaal. Er zijn vrij weinig schommelingen op een steeds sterker wordende markt.”

Twee uitdagingen
Voor de nabije toekomst bereidt En'Diva zich voor op twee grote uitdagingen op de binnenlandse, Franse markt. “De eerste uitdaging heeft te maken met het feit dat er een groot probleem is met de verpakking. Het valt nog te bezien wat op grond van de EGAlim-wet, die wegwerpplastic verbiedt, de komende jaren nog wel en niet meer toegestaan is. Voor witlof is het een grote uitdaging om een alternatief voor de plastic verpakking te vinden.”

De tweede uitdaging heeft alles te maken met de belasting van het milieu, bekeken vanuit de consument. “Op de Franse markt wordt een steeds grotere nadruk gelegd op milieu gerelateerde certificeringen en dan vooral op de HEV-certificering. We zijn op dit moment de mogelijkheden hieromtrent voor aan het onderzoeken. Zou deze certificering haalbaar zijn voor onze witlofsoorten? Het antwoord op deze vraag weten we nog niet, maar we hopen natuurlijk van wel.”

Alban Descamps en Stéphane Baudin, commercieel medewerkers van En'Diva

En'Diva biedt een zo breed mogelijk assortiment op het gebied van witlof. Denk bijvoorbeeld aan klassieke witlof, witlof dat geschikt is om te gebruiken als voorgerecht, Carmine en Friseline.

Voor meer informatie:
Alban Descamps
En’Diva
Z.I. Artoipôle
34, allée de Grande Bretagne
62118 Monchy-le-Preux
Telefoon: +33 (0)3 21 15 23 30
Fax: +33 (0)3 21 15 23 39
endiva@endiva.fr  
www.endiva.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.