3.000 hectare in Spanje en Frankrijk

Aardappelgroep Intersur wil groeien in Europa en het Midden-Oosten

Het Sevillaanse aardappelbedrijf Intersur 2011 en het bedrijf Agromar Hispana uit Albacete maken deel uit van de groep Intersur, die jaarlijks meer dan 100.000 ton aardappelen teelt op een areaal van 3.000 hectare in Frankrijk en Spanje met een gegarandeerde jaarronde productie.

De aardappelen van de groep liggen in de schappen van praktisch alle supermarkten in Spanje en een groot deel van Europa, maar ook in bijvoorbeeld Koeweit en Dubai. Het doel van de groep is om over drie jaar de kaap van de 150.000 ton per jaar te halen en de afzetmarkten uit te breiden in Oost-Europa, waar het momenteel al actief is in Polen en Tsjechië en in het Midden-Oosten.

De groep werd onlangs uitgebreid met het bedrijf Intersur Logistics, dat speciaal is opgericht om de logistiek van de groep te verzorgen en de Franse dochteronderneming Agromar France. De omzet van de groep bedroeg €48 mln in 2019. "Over de omzet in 2020 kunnen we nog geen uitspraken doen, want die hangt grotendeels af van de aardappelprijzen die dit jaar eerder laag zijn. Qua volumes zullen we uitkomen op zo'n 10 à 12% meer dan vorig jaar", aldus het bedrijf.

In Spanje teelt het bedrijf aardappelen in Andalusië en Castilla y León, maar het heeft plannen om daar binnenkort ook Cartagena aan toe te voegen. Intersur huurt percelen waar het zelf op teelt, maar heeft ook overeenkomsten lopen met meerdere telers in elk van die gebieden, zowel in Spanje als in Frankrijk. "In dat laatste geval voorzien wij de telers van het pootgoed, geven we hen aan hoe en op welke percelen de aardappelen te poten en doen onze technici een controle van de gewassen zodat we eigenlijk voor de volle 100% instaan voor het eindproduct."

Intersur heeft ook besloten om uien bestemd voor het Midden-Oosten in het assortiment op te nemen. "Deze landen waarderen niet alleen het product zelf, maar ook de service. We zijn nu bezig akkoorden te sluiten met telers om aardappelen en uien naar het Midden-Oosten te exporteren", aldus de groep.

Bron: sevilla.abc.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven