Carrefour neemt biologische supermarktketen over

Botswana: Choppies klaagt PwC aan voor US$ 39,5 mln 
Choppies-CEO Ramachandran Ottapathu en oprichter Ismail Farouk gaat het accountantsbedrijf PricewaterhouseCoopers aanklagen voor R 653 mln (€ 33,6 mln). De reden hiervoor is omdat het bedrijf de boekhouding van Choppies voor 2018 niet goed zou hebben verwerkt, met als direct gevolg een drastische daling in de aandelenkoers van de supermarktketen. De aanklacht is door Ottapathy en Farouk ingediend bij het hooggerechtshof in Gaborone, de hoofdstad van Botswana. Volgens de Choppies-topmannen heeft PwC de belastingcontrole in 2018 niet goed afgerond om zo Choppies ertoe te dwingen om PwC-directeur Rubi Binedell als financieel directeur aan te nemen.
Bron: foodbusinessafrica.com

India: Tata Group wil aandeel van 20% in BigBasket
Tata Group zoekt naar mogelijkheden om een aandeel van 20% te verkrijgen in het Indiase online supermarktplatform BigBasket. Op deze manier wil Tata Group qua online retail een inhaalslag maken ten opzichte van concurrenten als Reliance en Amazon. Mogelijk wordt aan het einde van oktober een overeenkomst voor de overname gesloten. Naast het belang van 20% krijgt Tata Group hierdoor ook twee zetels in de raad van bestuur van BigBasket. Tegelijkertijd werkt de digitale dochteronderneming Tata Digital aan de ontwikkeling van een eigen app voor een breed pakket aan digitale diensten en producten. Deze app zal naar verwachting met december worden geïntroduceerd. De app wordt mogelijk gemaakt door een investering van het Amerikaanse Walmart.
Bron: inc42.com 

Frankrijk: Carrefour neemt biologische supermarktketen over
Carrefour heeft door middel van de overname van Bioazur zijn assortiment aan bioproducten weten te verbeteren. Bioazur, dat nu in handen is van het dochterbedrijf So.bio, bestaat uit een netwerk van vijf in biologische producten gespecialiseerde winkels in het zuidwesten van Frankrijk. "De merken So.bio en Bioazur vullen elkaar perfect aan, zowel qua kennis als qua geografische locatie. Hierdoor is Carrefour beter in staat om zich te profileren als een grote speler binnen het marktsegment voor biologische producten", aldus Benoit Soury van Carrefour.
Bron: esmmagazine.com 

Finland: Kesko heeft 4,5% meer maandomzet
De Finse retailer Kesko had in september een toename in omzet van 4,5% met zijn supermarktafdeling. De omzet van deze afdeling kwam daarmee neer op € 482,5 mln. Door de prestaties van het eigen winkelnetwerk kon worden gecompenseerd voor de zwakkere resultaten van de foodservice-afdeling van het bedrijf. De omzet bij de Kesko-keten K-food steeg met 8,6%. De omzet van Kespro daalde met 7,9% in verband met alle beperkingen die wegens COVID-19 zijn opgelegd voor de horecasector.
Bron: esmmagazine.com 

Amazon ontwijkt Britse belasting voor online services
Amazon zal worden buitengesloten voor de nieuwe Britse belastingwet omtrent digitale services. Handelaren en kleine ondernemingen die gebruik maken van het platform van Amazon zullen echter wel onder de nieuwe belastingwet vallen. Volgens de Times hoeft Amazon geen belastingheffing te betalen op artikelen die door Amazon zelf worden aangeboden. In plaats daarvan moet Amazon een tarief van 2% betalen op de omzet die wordt verkregen door het eigen platform tegen betaling te laten gebruiken door derde partijen.
Bron: proactiveinvestors.com 

Brazilië: Grupo BIG begint met nieuw supermarktformat
Het Braziliaanse Grupo BIG, dat eerder bekend stond als Walmart Brasil, heeft een nieuw format voor supermarkten geïntroduceerd. Aan de hand van het Super Nova Geração-project worden winkels in de regio's Nacional in het zuiden en Super Bompreço in het noordoosten heropend. Eerder werden 100 Braziliaanse hypermarkten gerenoveerd. Het nieuwe format maakt gebruik van een nieuwe layout en een verbeterd assortiment aan versproducten.
Bron: esmmagazine.com 

VS: Earth Fare opent 13 winkels in vier maanden tijd
De biologische supermarktketen Earth Fare heeft onlangs zijn eerste vestiging geopend in Charlotte, North Carolina. De opening is aangekondigd via LinkedIn. Samen met deze nieuwe locatie heeft Earth Fare sinds het einde van juni 13 winkels verspreid over zes Amerikaanse staten geopend. De winkel in Charlotte heeft een oppervlak van 2.300 vierkante meter. De nieuwe locatie werd zonder enige festiviteiten geopend. Volgens de directie van Earth Fare was dit om zo mensenmenigtes en de daarmee gepaard gaande risico's op besmetting met het coronavirus te vermijden, aldus een bericht in de Charlotte Observer. Op dezelfde  locatie heeft eerder een Earth Fare-filiaal gestaan, dat in 2007 in gebruik werd genomen. Wegens het faillissement van Earth Fare in februari van dit jaar moest de locatie net als ongeveer 50 andere filialen worden gesoiten. Op dit moment zijn er plannen om nog eens vier winkels in de omgeving van Charlotte te heropenen.
Bron: grocerydive.com 

VS: Save A Lot-winkels in Nashville overgenomen
Vier vestigingen van de discountketen Save A Lot zijn in Nashville, Tennessee overgenomen door de lokale investeerder J. Word Enterprises LLC. Dit is een dochteronderneming van het vastgoedbedrijf J. Word Properties. Financiële details met betrekking tot de overname zijn niet bekend gemaakt.
Bron: supermarketnews.com 

VS: KeHE opent nieuw dc in Maryland
KeHE Distributors heeft onlangs in North East, Maryland een nieuw distributiecentrum geopend. Het nieuwe logistieke centrum moet zelfstandige supermarktketens in de noordoostelijke regio van de VS beter ondersteunen. De faciliteit heeft een oppervlak van 51.000 vierkante meter en bevindt zich tussen Washington, D.C. en New York City. Met het nieuwe centrum staat het totale netwerk aan dc's van KeHE op 16 locaties. KeHE is als distributeur gespecialiseerd in natuurlijke en biologische producten.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Acme Markets neemt 27 supermarkten over
Acme Markets van Albertsons is van plan om 27 vestigingen van de ketens Kings Food Markets en Balducci’s Food Lover’s Markets over te nemen. De winkels komen voor US$ 96,4 mln (€ 82,4 mln) in handen van Acme. Volgens het in Pennsylvania gevestigde bedrijf wordt de overname later in dit fiscaal jaar afgerond, mits deze wordt goedgekeurd door toezichthouders. Het moederbedrijf van Kings en Balducci's, KB US Holdings, bood de ketens in augustus ter overname aan, nadat eerder door KB US Holdings een faillissement was aangevraagd.
Bron: supermarketnews.com 

VS: ShopRite introduceert nieuw AGF-concept bij winkels
ShopRite introduceert onder de naam "Fresh to Table" een nieuw concept bij drie vestigingen. Fresh to Table is een innovatieve variant op de conventionele versafdeling. De drie winkels bevinden zich in New Jersey en New York. Het aanbod van de Fresh to Table-afdeling bestaat onder andere uit maaltijdoplossingen in flexibele formats voor onderweg. De afdeling maakt gebruik van een aantal digitale innovaties, waardoor de klant minder tijd kwijt is tijdens het winkelbezoek.
Bron: winsightgrocerybusiness.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.