Rusland exporteerde in de afgelopen 9 maanden 36% meer aardappelen

Roman Nekrasov, directeur van de afdeling gewasproductie van het Russische ministerie van Landbouw, heeft verklaard dat Rusland in de eerste negen maanden van 2020 254.800 ton aardappelen (zowel tafelaardappelen als pootgoed) heeft geëxporteerd, wat bijna 36% meer is dan in dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Nekrasov zijn de belangrijkste afnemers van Russische pootaardappelen Azerbeidzjan, Kirgizië, Kazachstan, Servië, Turkmenistan en Wit-Rusland. En tafelaardappelen zijn vooral in trek in Oekraïne, Oezbekistan, Georgië, Moldavië en Tadzjikistan.

Rusland importeert intussen minder aardappelen, maar het land voert nog steeds meer aardappelen in dan dat het uitvoert. In de eerste negen maanden van 2020 importeerde Rusland 293.400 ton aardappelen, tegenover 298.300 ton in 2019. Tegelijkertijd werden de aardappelen vooral buiten het seizoen, in de periode maart tot en met juni, ingevoerd.

Dit betekent dat het noodzakelijk is om de capaciteit voor de opslag van aardappelen in Rusland te vergroten. Tot nu toe kunnen de Russen 4,5 miljoen ton product per jaar opslaan. Volgens Nekrasov zal het in 2025 7.575 miljoen ton aardappelen telen en daarmee zal het doel van zelfvoorziening voor minstens 95% worden bereikt. Volgens Nekrasov heeft Rusland alle kans om toe te treden tot de top drie van aardappelproducenten ter wereld.

In 2020 zal volgens de ramingen van het ministerie van Landbouw 7,55 miljoen ton aardappelen worden geoogst in Rusland tegenover 7,57 miljoen ton vorig jaar.

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven