Nieuw Belgisch appelras Coryphée exclusief verkrijgbaar bij Colruyt

Colruyt heeft met de Coryphée een nieuwe appelsoort op de markt gezet die men exclusief gaat verkopen in de eigen winkels en van eigen Belgische bodem komt. Neven Fruits uit Waremme, Wolfcarius in Markegem en Gebroeders Bangels uit Gingelom gaan de Coryphée telen voor Colruyt waarbij de winkelketen de telers ook wil helpen met verdere innovatie en investeringen in het bedrijf zoals het neerzetten van netten om het fruit aan de boom te beschermen tegen hagel. De appel is zelf ook beter resistent tegen ziektes waardoor men deze ook minder moet behandelen met gewasbeschermingsmiddelen waardoor men de appels als Low residue mag verkopen in de winkel. 

Colruyt schat dat het zo'n 30 ton van deze variëteit gaat verkopen onder het huismerk Boni Selection en die volumes zullen de komende jaren toenemen. Aan de introductie is een heel veredelingsprogramma aan vooraf gegaan die werd opgepakt door het Belgische Zouk.

Bron: Colruyt Group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.