Vietnamese kokosnootleverancier vervangt plastic rietjes door bamboe

De Mekong Delta is het grootste kokosnoot teeltgebied in Vietnam. Dankzij de gunstige geografische omstandigheden heeft het fruit in dit gebied een hoog Brix-gehalte en zijn de kokosnoten uit deze regio rijk aan kokosolie, hebben ze een knapperige bite en een natuurlijk frisse smaak.

Lokale telers en exporteurs richten zich op het behoud van de kwaliteit van hun klasse 1 product en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe rassen en geschikte verpakkingsmaterialen. Hun bijdragen helpen de sector naar een hoger niveau. True Fruits is een Vietnamese kokosnootleverancier en exporteur. Commercieel exportmanager Mary vertelt over de recente ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Bio-teelt
Mary: "De consumenten, en vooral de jongere generatie, houden zich tegenwoordig steeds meer bezig met hoe gezond voeding is en ze kiezen daarom vaker voor bio-producten. Om meer jongere klanten te bereiken zijn we in een nieuw teeltgebied en met lokale telers begonnen met de teelt van bio-kokosnoten. De omschakeling van conventionele naar bio-teelt vereist inspanningen, ook op de langere termijn. Onze technici bezoeken regelmatig lokale teeltbedrijven om telers te leren hoe ze de kokosnootboom moeten behandelen en op welke manier ze teelttechnieken kunnen ontwikkelen waarbij organische gewasverbeteringsmiddelen worden gebruikt."

Uiteindelijk is de prijs van bio-kokosnoten altijd hoger dan van conventioneel geteelde kokosnoten. "We moeten ervoor zorgen dat de telers een eerlijke prijs krijgen."

Verantwoord verpakkingsconcept
Naast de bio-teelt werkt True Fruits aan een duurzaam verpakkingsconcept. "Elke kokosnoot wordt samen met een stokje (voor het openen van de kokosnoot) en rietje (voor het drinken van kokoswater) verkocht. We zijn begonnen met het gebruik van een bamboerietje ter vervanging van plastic materiaal. Wat de teelt betreft is bamboe gemakkelijk toegankelijk en kunnen de rietjes in grote hoeveelheden en met gemak worden geproduceerd. Hoewel de kosten van een bamboerietje iets hoger zijn dan die van plastic (ongeveer € 0,03/rietje), willen we op een milieuvriendelijke manier werken en we zien dat het gebruik van biologisch afbreekbaar materiaal in de fruitsector een trend aan het worden is." 

Deze zomer heeft True Fruits een nieuw convenienceproduct op de markt gebracht. Mary: "Deze kokosnoot bevat 330 ml kokoswater en kan gelijk geconsumeerd worden. Het Brix-gehalte is maar liefst 5% of hoger. De houdbaarheid van deze 'ready to drink' kokosnoot is ongeveer 2 maanden. We zijn er trots op dat de Vietnamese kokosnoten aan de eisen van zelfs veeleisende klanten voldoen."

Naast kokosnoten exporteert True Fruits ook een verscheidenheid aan tropisch fruit zoals pomelo's, limes en jackfruit in grote hoeveelheden.

Voor meer informatie:
True Fruits Co., Ltd.
+84 (0)908 260 323
mary@truefruitsco.com
www.truefruitsco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.