Marcel de Koning, Agribur:

"De komende weken verwachten we stabiele prijzen voor Spaanse mandarijnen"

Tholen - Het Spaanse citrusseizoen is weer gestart. "In Spanje zijn de volumes in het algemeen voor de eerste mandarijnensoorten en Navelina's wat groter dan vorig jaar. In het bijzonder zullen de Clemenules en de Navelina-sinaasappelen met grotere hoeveelheden geoogst gaan worden. Deze grotere volumes komen vooral in de kleine maten", vertelt commercieel manager Marcel de Koning van Agribur uit Vall de Uxo.

"Deze zomer waren de prijzen die de telers vroegen voor het fruit beduidend hoger dan afgelopen seizoen, dit door de verwachtingen van een grote vraag uit de markt door het Corona effect. Tot nu toe is de vraag goed. We zitten qua volumes op een grotere verkoop dan afgelopen seizoen voor de mandarijnensoorten als Clemenrubi en Oronules. Deze soorten gaan bij Agribur voornamelijk naar Frankrijk, België en Zwitserland. Vanaf deze week beginnen ook de retailers in de overige Europese landen met hun programma's van Spaanse mandarijnen."

"We verwachten dat de prijzen de komende weken redelijk stabiel zullen zijn en dat de vraag zal toenemen, nu de herfst in de meeste Europese landen is begonnen en de mensen meer citrus gaan eten. Tevens verwachten we dat het effect van Corona de vraag naar citrus zal doen vergroten", aldus de Nederlander, die al sinds 1992 werkzaam is in de Spaanse fruithandel.

Als variëteit die het meest in opkomst is, noemt Marcel tenslotte de Tango. "Dit vooral om we hiermee de garantie hebben dat er geen pitten in zitten en omdat de smaak en kleur van deze soort optimaal zijn!"

Voor meer informatie:
Marcel de Koning
Agribur
Tel: +34 679 811 147
comercial@agribur.es 
www.agribur.es 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.