Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boeren en tuinders delen appelen uit tijdens Dutch Food Week

Appeltjes voor de ouderen en zorgmedewerkers in coronatijd

Boeren en tuinders delen op dinsdag 13 oktober tijdens de Dutch Food Week tienduizenden appels uit bij verzorgingshuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio. LTO Noord, LLTB en ZLTO, belangenverenigingen van boeren en tuinders en initiatiefnemers van de uitdeelactie, willen Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal.

Op vele locaties in Nederland worden appels uitgedeeld. Zo gaan boeren en tuinders langs bij onder andere verzorgingshuizen, woongroepen, ziekenhuizen, de voedselbank en scholen. Toch waren niet alle oudjes enthousiast. ,,Ik zou wel willen ,maar ik kan niet bijten met mijn tanden," aldus een vrouw in Eindhoven die een appeltje kreeg aangeboden van de ZLTO.

“Wij zeggen niet voor niets boeren en tuinders houden Limburg gezond’, zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen. ‘Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de Limburgse agrarische ondernemers. Collega’s door het hele land zijn dag in dag uit bezig een bijdrage te leveren aan de oplossingen voor tal van maatschappelijke uitdagingen waarmee we als samenleving te maken hebben. Zorgen voor gezonde voeding is er daar slechts één van, maar wel een hele belangrijke, juist nu.”

Bron: Eindhovens Dagblad, Noord-Hollands Dagblad, Stellingwerf

Publicatiedatum: