Alba Lemon Bio levert citrus op maat

“Wij houden ons bezig met de teelt en afzet van citrus en we richten ons hierbij op de buitenlandse markten. Onze citroenen en sinaasappelen zijn geteeld op basis van de specifieke verzoeken van onze partners”, zegt Armando Albanese, directeur van coöperatie Alba Lemon, dat is gevestigd in het Siciliaanse Noto.

Armando Albanese

De klant staat centraal bij de coöperatie. Daarom is er in de loop der jaren veel geïnvesteerd in de verbetering van de service en dienstverlening, waardoor er nu kan worden geanticipeerd op de verzoeken en specifieke behoeften. 

“Wij kennen de citrussector als geen ander en dat heeft ons geholpen om oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van individuele markten. We kunnen onze gewassen aan onze vaste en nieuwe klanten leveren dankzij de programmering die rekening houdt met eventuele onverwachte gebeurtenissen. Op onze verkoopafdeling werken medewerkers die hun talen spreken, waaronder Engels en Pools, en dat is een aanzienlijke meerwaarde”, zegt Albanese.

“Ongeveer twintig bedrijven maken deel uit van onze coöperatie en er zijn een aantal externe telers die hun gewassen naar de faciliteit van Alba Lemon Bio brengen. We beschikken over alle certificeringen en we kunnen de consument de garantie geven dat onze gewassen biologisch en natuurlijk zijn. Daarnaast zijn we ook aangesloten bij het consortium voor de bescherming van de citroen van Syracusa BGA. Momenteel liggen de productieprijzen voor biologische citroenen met BGA-aanduiding op €0,70 per kilo.

De coöperatie beschikt over meer dan 250 hectare met citrus dat volgens de hoogste kwaliteitsnormen wordt geteeld. Jaarlijks wordt er ongeveer 800 ton citrus op de markt gebracht door Alba Lemon Bio.

De belangrijkste markten zijn die van Polen, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Slovenië. Daarnaast wordt een deel van de oogst met enige regelmaat geleverd aan Italiaanse retailers.

“We telen volgens de natuurlijke cycli van de Siciliaanse seizoensgebonden citroenen. De sinaasappelteelt begint eind oktober en eindigt begin juni”, besluit Albanese.

Voor meer informatie:
Armando Albanese
Alba Lemon Bio, Soc. Coop. Agr.
C.da Gioi, S.P.19 Noto - Pachino km 1
96017 Noto (SR) - Italië
+39 0931 835 259
+39 3351378691 (It)
+39 3348743228 (It, Pl, Eng.)
albalemonbio@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.