Italiaans bloemkoolseizoen lijkt veelbelovend

“Het lijkt erop dat dit bloemkoolseizoen veelbelovend en winstgevender zal zijn dan het vorige, ondanks dat er aan het begin van het seizoen wat problemen waren en de consumptie niet op gang kwam vanwege het aanhoudende zomerweer. Sinds een week of twee zijn de prijzen gestegen”, zegt Antonio Strollo van het Italiaanse AltaFrutta, dat is gevestigd in de Piana del Sele in de provincie Salerno.

“In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn de prijzen gestegen met €0,30 à €0,40 per kilo. Deze week wordt er echter een prijsdaling verwacht, omdat er meer hoeveelheden op de nationale markt zullen zijn. Tot nu toe mogen we niet klagen en zijn we redelijk tevreden met het verloop van het seizoen.”

“Momenteel is er zomer- en winterbloemkool op de lokale markten. Veel ervan wordt geteeld in Avezzano en door een aantal telers in de Piana del Sele, waar de voorkeur wordt gegeven aan winterrassen. De afgelopen dagen zijn de eerste aanvragen uit het buitenland binnengekomen, met name uit Duitsland en Hongarije. Helaas konden we niet aan hun verzoeken voldoen vanwege de beperkte hoeveelheden.”

De vraag is afhankelijk van de verschillende markten. De Italiaanse markt heeft bijvoorbeeld voorkeur voor bloemkool zonder blad, terwijl andere Europese landen om bloemkool met blad in een verpakking van zeven stuks vragen.

“Ook dit jaar zijn de telers half juli gestart met de verplantingen. De hoeveelheden zullen naar verwachting hetzelfde zijn als vorig jaar en vanaf december zijn de eerste Romanesco bloemkolen verkrijgbaar op de markt.”

“De bloemkolen hebben een intens witte kleur en zijn uniform qua formaat. Het is echter jammer dat de warme zomer de rijping van de gewassen met een paar weken heeft vertraagd. Dit heeft helaas een negatieve invloed op de kalibers en het is inmiddels zo dat we 9 à 10 bloemkolen kwijt kunnen in een verpakking van 40x60. Normaliter is dit zeven. Vanaf volgende week zal er meer continuïteit zijn in de aanvoer van de gewassen, aangezien het nu perfect weer is voor de groei en rijping.”

Voor meer informatie:
Antonio Strollo
AlfaFrutta Srl
Via Festola 90
84062 Olevano sul Tusciano (SA) Italië
+39 377 5306218
alfafruttasrl@libero.it
LinkedIn: altafrutta-srl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.