Carrier Transicold introduceert autonoom elektrisch koelsysteem

Carrier Transicold geeft opnieuw blijk van haar streven naar het verminderen van de CO2-uitstoot en verbeteren van de duurzaamheid en efficiëntie in de koeltransportsector met de introductie van het eerste volledig autonome, elektrische motorloze koeltrailersysteem: de Vector eCool.  

"We menen dat Vector eCool de toekomst van koeltrailertechnologie vertegenwoordigt," zegt Victor Calvo, directeur van Carrier Transicold International Truck & Trailer. "Het is één van de interessantste nieuwe producten die we ooit op de markt hebben gebracht. De introductie volgt na jaren van onderzoek en ontwikkeling, waaronder uitgebreide testen in de praktijk, waarbij prototypes werden ingezet in de vloten van klanten."

De Vector eCool kan worden gebruikt met de motorloze versies van de Vector HE 19 en de Vector 1550 E en combineert de e-drive-technologie van het bedrijf met een nieuw baanbrekend energieterugwinnings- en opslagsysteem, dat kinetische energie die de trailer genereert, omzet in elektriciteit, die vervolgens wordt opgeslagen in een accupakket dat de koelunit van stroom voorziet. Met deze loop wordt een geheel autonoom systeem gecreëerd dat geen directe uitstoot van CO2 of deeltjes oplevert.   

Wanneer de koelunit wordt gevoed door de accu zal het systeem van Carrier Transicold automatisch aangaan wanneer de lading een bepaald niveau heeft bereikt, zodat de generator de accu opnieuw kan opladen om een volledige koelcapaciteit te garanderen. 

Het eCool-systeem kan worden aangesloten op het stroomnet wanneer de trailer geparkeerd staat en zal in minder dan vier uur volledig opgeladen worden. Onderweg wordt de accu opgeladen door middel van energie die wordt opgewekt door de assen en de kinetische energie die ontstaat bij het remmen. 

In combinatie met de Vector HE 19, het vlaggenschipproduct van Carrier Transicold, zal de Vector eCool een nog verdere vermindering van het energieverbruik mogelijk maken. Zelfs met de asgenerator en het accupakket is hij nog steeds veel lichter dan een standaard dieselunit met een volle brandstoftank. 

De Vector eCool voldoet ook aan de PIEK-norm, wat betekent dat bij gebruik van de City-versies van de Vector HE 19 en Vector 1550 S het geluid onder de 60 dB (A) blijft. In combinatie met de lage emissies biedt de Vector eCool de ultieme oplossing voor de steeds strengere wordende regelgeving in stadscentra en stedelijke gebieden. 

 

Voor meer informatie: 
Carrier Transicold
www.carriertransicold.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.