Project European Art of Taste zoomt in op Italiaanse kiwi

Jingold lanceert twee nieuwe groene kiwi-variëteiten

De Italiaanse kiwi is een van de speerpunten van het project ‘The European Art of Taste - Italian Fruit and Veg Masterpieces’. Het project gaat zijn tweede jaar in en zal dit seizoen vooral gericht zijn op de promotie van de kwaliteit van Europese groenten en fruit in China, Japan, Taiwan en Hong Kong.

De focus in het 2020/21 seizoen ligt op Jingold, dat samen met Conserve Italia, Origine Group, Joinfruit, King Fruit, Mazzoni, RK Growers en Oranfrizer een van de partners van het project is. Jingold zal in dit verband drie verschillende kiwivariëteiten presenteren met een geschatte omvang van 18.000 ton. Volgens de specialisten van Jingold zijn de kiwi’s dit seizoen van een hoge kwaliteit in smaak met de juiste maat.

Momenteel is de oogst gericht op gele kiwi's en aansluitend op groene kiwi's. Vooral de groene kiwi's staan dit jaar op de voorgrond bij Jingold, met de presentatie van twee nieuwe rassen: Jingold Bliss (Boerica-variëteit, groen en langwerpig, met een hoog natuurlijk suikergehalte) en Jingold Plus, met een dubbele hoeveelheid vitamine C ten opzichte van de normale kiwi.

Het aanbod van Jingold kiwi's is perfect afgestemd op de wensen van de consument en biedt een uitstekende productiestandaard en een constante aanwezigheid op de markt gedurende het hele jaar.
Door de geleidelijke verschuiving van de voorkeur van groene kiwi's naar de gele variëteit in Azië, heeft Jingold zijn assortiment gediversifieerd. Tegenwoordig teelt Jingold meer dan 20.000 ton gele kiwi's in verschillende landen op zowel het noordelijke als het zuidelijke halfrond, om een regelmatige aanvoer voor het hele jaar te garanderen.

Vanaf dit seizoen zal Jingold ook zijn biologische teelt gaan uitbreiden, waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid en hoge kwaliteit.

Voor meer informatie:
www.europeanartoftaste.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.