Studenten brengen nieuw koffiemerk op basis van paddenstoelen op de markt

De startup Ryze Superfoods uit Boston, die werd opgericht door twee Harvard-afgestudeerden, introduceerde in maart 2020 een koffiemelange op basis van acht paddenstoelen. Door gebruik te maken van adaptogene paddenstoelen, die steeds meer terrein winnen in de wellness-sector, werd een eenvoudige maar toch unieke koffiemelange gecreëerd die bedoeld is om de 'nadelige' neveneffecten van traditionele koffie te vermijden, terwijl hij extra gezondheidsvoordelen biedt voor het immuunsysteem, de spijsvertering, hersenen en het hart. 

Ondanks haar enorme populariteit veroorzaakt de van nature in koffie aanwezige cafeïne adrenalinepieken, gevoelens van onrust, stress, stemmingswisselingen en een slechte nachtrust, om nog maar te zwijgen over het effect dat de hoge zuurgraad van koffie heeft op de maag. Paddenstoelenkoffie daarentegen is een natuurlijke oppepper die geen onrust, maagklachten of slaapproblemen geeft. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de paddenstoelen de fysieke prestaties en het uithoudingsvermogen verbeteren. Onderzoek heeft eveneens uitgewezen dat zij het immuunsysteem versterken, ontstekingsremmend zijn en de homeostase bevorderen. 

Met slechts 48 mg cafeïne per kopje, maakt Ryz het mogelijk om te genieten van koffie die de helft minder cafeïne bevat dan traditionele varianten, terwijl deze ook een gunstig effect op de gezondheid heeft. Voor deze unieke melange werden zes biologische, medicinale paddenstoelen gebruikt evenals MCT-olie en arabica koffie. De oploskoffie lost gemakkelijk op in heet of koud water en hoeft dus niet te worden gezet. 

Het vergde heel wat aandacht en tijd om deze paddenstoelenkoffiemelange te ontwikkelen. Ryze-oprichters Andrée Werner en Rashad Hossain besteedden meer dat een jaar aan het inkopen van de juiste ingrediënten en het perfectioneren van de formule. Ze laten weten dat dit het allemaal waard is geweest. "Iedere dag weer horen we dat mensen zich beter in hun vel voelen door Ryze, zowel lichamelijk als mentaal. De positieve feedback van klanten is overweldigend. Het laat zien dat ons product doet wat het belooft. Het zorgt dat mensen zich prettiger voelen en daar draait het natuurlijk allemaal om. Dit zullen we altijd in ons achterhoofd houden ongeacht hoe groot ons bedrijf wordt," aldus Rashad. 

De opkomst van unieke koffieproducten, die verkrijgbaar zijn via nieuwe kanalen, wordt sterker op de superfoodmarkt. Ryze werd in een bijzondere periode geïntroduceerd, waarin consumenten in toenemende mate op zoek waren naar gezonde alternatieven. Deze nieuwe merken zetten de markt die van oudsher gedomineerd werd door traditionele koffiemerken zoals Starbycks en Peet's op zijn kop. Het is de combinatie van zes essentiële medicinale paddenstoelen (cordyceps, pruikzwam, gesteelde lakzwam, shiitake, elfenbankje en de kruisdisteloesterzwam) waarmee Ryze-koffie zich echt onderscheidt. 

Zowel rust als het verhogen van de productiviteit zijn voor veel mensen de voornaamste redenen om koffie te drinken; een korte pauze om even op adem te komen en aan de drukte te ontsnappen. Aangezien ook algemeen bekend is dat koffie onrustgevoelens veroorzaakt en de nachtrust kan verstoren, lijkt dit een averechts effect te hebben. Ryze laat zien dat je een een  kop koffie kunt nemen als oppepper zonder dat je hier onrustig van wordt of niet meer kunt slapen. Door de vele medicinale eigenschappen geeft Ryze haar energie gespreid af zonder de intense 'kick' en de daaropvolgende onvermijdelijke 'dip'. 

 

Voor meer informatie: 
Rashad Hossain
RYZE Superfoods
Tel: +1 617-272-5174
Email: rashad@ryzesuperfoods.com 
www.ryzesuperfoods.com  
www.facebook.com/ryzesuperfoods 
www.instagram.com/ryzesuperfoods 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.