Diëtiste start eigen soepbar

Tholen - Als diëtiste heeft Pien van Dijk een hekel aan fastfoodketens die ze op iedere hoek van de straat aantreft. Met Soepbar Piek biedt ze een gezond alternatief voor de snelle hap. “Gezonde keuzes maken is lastig wanneer je overal om je heen verleidingen vindt tot ongezonde keuzes. Tijdens mijn studie kwam ik er dan ook snel achter dat één van de meest effectieve manieren om gedrag te veranderen, het aanbod veranderen is”, vertelt Pien.

“In verse soep kun je heel veel groenten ‘verstoppen’. Een kop soep bevat minimaal 150 gram groenten en is daardoor een gemakkelijke manier om je aanbevolen richtlijn van 250 gram per dag te halen. Bovendien is soep voor iedereen, van jong tot oud, en op elk moment van de dag lekker: voor thuis, op het werk of tijdens een relaxmoment in het park. Snel tussendoor of juist op je gemak.”

De soepgroenten koopt Soepbar Piek in bij plaatselijke groenteboeren Johan en Caroline en WOUT. “Wekelijks geven we door welke soepen we willen maken. Zij kopen dan in bij lokale telers en bezorgen dat tot aan de keuken. Voor soepen mag het ook om 2e keus groenten gaan die telers anders niet kunnen verkopen. Deze groenten zijn even gezond”, vertelt Pien.

De soepen zijn uiteraard gezond van samenstelling en bevatten weinig zout door gebruik te maken van een eigen kruidenmix. Bouillonblokjes bevatten namelijk al 5 gram zout terwijl 6 gram per dag de aanbevolen richtlijn is. De soepen zijn ook lekker. Tips voor recepten krijgt ze van haar schoonvader die chef-kok is en alles wordt uitgebreid getest en voorgeproefd. Verder zijn de soepen veelal glutenvrij en vegan, maar niet altijd. Wel zijn ze allemaal vegetarisch en staan de (seizoens)groenten centraal. 

De soepen worden bereid samen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Pien werkt als diëtist voor mensen met een verstandelijke beperking en kan op die manier voor een fijne werkplek zorgen.

Pien vond begin dit jaar een plekje voor Soepbar Piek in een koffie- en fietsenwinkel in Breda. De bar is van woensdag tot en met zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur open. Er is ook een aanbod voor bedrijven in de vorm van cadeaupakketten, soep bij de lunch of als originele traktatie.

Pien is tevreden over de aanloop. Hoewel mensen tijdens de afgelopen zomer minder trek hadden in soep, zien ze bij Soepbar Piek de belangstelling voor soep weer toenemen en bieden ze inmiddels ook spreads en brood aan. “We merken dat klanten de soep ook graag als volledige maaltijd willen gebruiken en er wat bij willen hebben. Bovendien is het ook leuk om af en toe spreads te maken in plaats van alleen maar soep”, besluit Pien.

Voor meer informatie
Pien van Dijk
Soepbar PIEK
T: 06 42472581
info@soepbarpiek.nl 
www.soepbarpiek.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.