Herman Lion, Lathouwers & Co:

“Er is altijd een stormloop op het eerste Belgische grondwitloof”

Tholen – Deze week gaat het grondwitloofseizoen weer van start. “Heel veel mensen in België willen het eerste grondwitloof meteen in huis halen en proeven. Het wordt niet voor niets het ‘Brabantse goud’ genoemd”, vertelt Herman Lion van de firma Lathouwers & Co. “Elk jaar zien we tijdens de start van het seizoen een stormloop in de winkels. Grondwitloof stijgt nog elk jaar in populariteit en is in tegenstelling tot hydrowitloof seizoensgebonden en maar 6 tot 7 maanden per jaar beschikbaar.”

De start van het grondwitloofseizoen is normaal voor de tijd van het jaar. Volgens de handelaar kan de retail niet wachten om grondwitloof in de schappen te leggen. “Op de veilingen is het eerste grondwitloof al beschikbaar. Wij zijn afhankelijk van onze telers, dus starten we iets later. De prijs van grondwitloof kan wel drie keer zo hoog zijn als die van hydrowitloof, maar de teelt van grondwitloof is daarentegen een stuk arbeidsintensiever. Vanwege de hoge arbeidsintensiteit van de teelt zien we de dat veel telers wegvallen en komen er weinig tot geen bij in onze streek. Dit is geen goede ontwikkeling en we hopen dat we in de toekomst genoeg van dit mooie product kunnen blijven aanbieden.”

“Hydrowitloof hebben we het hele jaar door in het assortiment en heeft een erg goed jaar achter de rug. Er was zeer veel vraag en de prijzen lagen op een mooi niveau. Zowel de teler als de handel heeft een goede boterham kunnen verdienen aan dit product. Ik denk dat dit deels te maken heeft met de coronacrisis waardoor mensen de behoefte kregen om gezond te eten en natuurlijk de noodzaak dat mensen zelf thuis moesten koken”, aldus Herman.

Naast witloof biedt Lathouwers ook nog aardappelen en voorgegaarde groenten aan. “Voor de voorverpakte en voorgegaarde groenten werken we samen met Kempenfoods uit Eindhoven. Van spruiten tot zoete aardappel en bio-pompoen, gegrild of niet, we hebben het allemaal in ons assortiment. Het is een echt convenience en “puur natuur” product. De gebruiker hoeft het enkel op te warmen en te kruiden naar eigen smaak, dat scheelt een hoop werk in de keuken en het is ook nog eens erg gezond. We leveren niet alleen aan retail maar ook grootverpakking voor grootkeukens en groothandel. Alles wordt gegaard naar wens van de klant”, besluit Herman. 

Voor meer informatie:
Lathouwers & Co
+32(0)52 39 79 00
info@lathouwers.net    
www.lathouwers.net 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.