Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"Welcome to the Lemon Age"

Topsporters promoten Spaanse citroenen in Europa en Noord-Amerika

Kajakker Saúl Craviotto, schaatser Javier Fernández en karateka Sandra Sánchez sluiten zich aan bij de campagne Welcome to the Lemon Age om de Spaanse citroen te promoten in de EU, de VS en Canada. De promotiecampagne wordt gedragen door de Spaanse Interprofessionele Vereniging voor Citroen en Grapefruit (Ailimpo) en wordt medegefinancierd door de Europese Unie, die een budget van €6,5 mln vrijmaakt voor een periode van drie jaar.

Afgelopen vrijdag 9 oktober werd de campagne voorgesteld op het hoofdkantoor van het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening in Madrid. De secretaris-generaal van Landbouw, Fernando Miranda, loofde het initiatief dat grotendeels door de telers zelfs, via de interprofessionele vereniging, wordt bekostigd en als doel heeft om de Spaanse citroen, toonaangevend op de exportmarkt, nog beter op de kaart te zetten in Europa en Noord-Amerika.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Spaanse citroen ondernemen telers een initiatief van dit type. De promotiecampagne is vooral gericht op een publiek van tussen de 25 en 45 jaar. Via acties in de media, waarbij onder andere een beroep zal worden gedaan op een Lemonencer, zal worden gefocust op de kwaliteit van het product en de duurzaamheid van het productieproces.

Miranda wees erop dat publiciteit een van de instrumenten is van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) om nieuwe markten aan te boren en de waarde van het product te verhogen, zodat telers een betere vergoeding kunnen krijgen voor hun producties. Hij benadrukte ook dat de citroensector een van de meest actieve is in het zoeken naar oplossingen om sterk voor de dag te komen op de markten, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan de mooie prijzen van de afgelopen jaren.

In Spanje zijn er 40.000 hectare en 9 miljoen citroenbomen. De citroenteelt vindt plaats in Murcia en Andalusië en levert 20.000 banen op en een omzet van €700 mln per jaar.

Bron: Efe / lavanguardia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven