Nederlandse horeca gecharmeerd van Italiaanse Borettana ui

Het exporteren van uien naar Nederland is als het exporteren van champagne naar Parijs, of bier naar Duitsland voor het Oktoberfeest. Toch slaagt het Italiaanse bedrijf Freddi erin om het te doen en zelfs met een behoorlijke mate van continuïteit. "We verzenden geen grote hoeveelheden," zegt Matteo Freddi, "maar kleine partijen met een goede frequentie. De Nederlanders vinden in onze Borettana ui een ander, bijzonder en hoogwaardig product."

In Nederland is de Borettana ui vooral gewild bij de horeca: "Ze vragen om een klasse I product met 35-50 kaliber. Het zijn kleine, homogene en regelmatige leveringen die we verzorgen. De prijs die wordt betaald, als aan deze voorwaarden wordt voldaan, is goed."

"De oogst van 2020 was groter dan gewoonlijk met een gemiddelde van 40 ton/ha en van een zeer goede kwaliteit. Het weer heeft geen problemen opgeleverd en de kwaliteit van de uien blijft in de overgrote meerderheid van de gevallen goed."

Matteo Freddi, naast de Borettana uien, die klaarstaan voor de export.

De houdbaarheid van de ui is het meest delicate aspect voor ondernemers. Het bedrijf Freddi introduceerde in dit verband onlangs het geforceerde luchtsysteem, dat overtollig vocht uit het product dat in de bakken is opgeslagen, verwijdert. "We bewaren onze uien nog steeds alleen maar in hout, terwijl vele andere producenten de voorkeur geven aan plastic. Maar we realiseerden ons dat het hout vocht absorbeert uit het product en door geforceerde ventilatie verlagen we dit vochtgehalte, zodat het product beter houdbaar is," besluit Matteo.

Voor meer informatie:
Matteo Freddi
Freddi Prodotti Ortofrutticoli S.n.c.
Via Lama, 41
Calerno di S. Ilario d'Enza, Italië
+39 522 679 831
commerciale@cipollefreddi.it
www.cipollefreddi.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.