Prijzen op Italiaanse perenmarkt in rustig vaarwater

Dit jaar zijn er grotere hoeveelheden Italiaanse peren geoogst dan in 2019, maar minder dan in een normaal jaar. De prijzen liggen dus boven het gemiddelde, hoewel het niet zeker is of de handelaren volledig tevreden zullen zijn met deze prijzen.

Dit zijn de geluiden die worden gehoord in de fruitsector en ook op de groothandelsmarkten. "Abate doet het goed," zegt een groothandelaar op de markt van Cesena, "vooral voor de eerste kwaliteitspartijen. Op deze markt worden de duurste peren beter verkocht dan die met een lage prijs. Meestal zijn degenen die bij ons komen niet ten koste van alles op zoek naar een spotprijsje."

Klasse 1 Abate peren van groter kaliber brachten op vrijdag 9 oktober zelfs 2,10 euro/kg op. Andere kleinere kalibers variëren tussen 0,60 en 1,80 euro/kg, afhankelijk van de kwaliteit. Natuurlijk zijn dit de prijzen van een paar marktdeelnemers, die niet op de hele Italiaanse perenmarkt kunnen worden afgewenteld.

"Kaiser peren bevinden zich in een tussenfase. Het is typisch winterfruit, en de verkoop neemt toe naarmate de temperatuur daalt, omdat ze ook worden gekocht om te bakken. Op dit moment worden ze afgezet voor 1,40 - 1,60 euro/kg. De prijzen voor de William Bianco peer schommelt daarentegen tussen 1,40 en 1,80 euro/kg," besluit de groothandelaar.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven