Markon Cooperative introduceert recyclebare kartonnen clamshells voor aardbeien

Markon Cooperative brengt een nieuwe kartonnen clamshell voor aardbeien op de markt, die volledig recyclebaar is, waarmee het bedrijf de voedingsindustrie tegemoet wil komen in het streven van de reductie van plastic verpakkingen.

De 900 gramsverpakking, ontworpen voor de Markon First Crop (MFC) aardbeien, is gemaakt van plantaardig materiaal en bedrukt met plantaardige inkten. De clamshell is 100% recyclebaar.

"Het op de markt brengen van een duurzamere verpakkingsoptie voor onze leden en foodservicemedewerkers is een belangrijke stap in ons streven naar wezenlijke veranderingen om onze impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd te inspireren tot culinaire innovatie en creativiteit," aldus Mark Shaw van Markon. "Door de nieuwe kartonnen verpakking zal jaarlijks bijna 30 ton plastic worden bespaard."

Markon werkte samen met California Giant Berry Farms om de nieuwe kartonnen clamshells te ontwikkelen. De voedselvriendelijke verpakking is in beperkte mate uitsluitend verkrijgbaar voor exploitanten via de bedrijven die lid zijn van de Markon coöperatie.

"Deze nieuwe duurzame verpakking is opnieuw een voorbeeld van hoe Markon actief werkt om de sector en onze operators vooruit te helpen," voegde Shaw eraan toe.

Voor meer informatie:
Cathy Gomez
Markon Cooperative
+1 831 757 9737
cathyg@markon.com
www.markon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.