Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Listeria in 25% van de diepgevroren groenten in Engeland

Tussen december 2018 en april 2019 werden in Engeland 1.050 diepgevroren groenten- en fruitmonsters verzameld voor een gezondheidsonderzoek. In bijna een kwart van de diepgevroren groentenmonsters werd Listeria ontdekt. Listeria monocytogenes of andere Listeria-soorten werden gedetecteerd in 167 groentenmonsters, waarbij Listeria monocytogenes aanwezig was in 10% van de diepgevroren groenten.

In het onderzoek naar diepgevroren groenten en fruit uit de horeca en de detailhandel in Engeland werd de microbiologische kwaliteit met betrekking tot Listeria en E. coli beoordeeld. De bevindingen werden gepubliceerd in het International Journal of Food Microbiology.

Elf monsters bevatten meer dan 100 kolonievormende eenheden per gram (kve/g) E. coli. Listeria monocytogenes of andere Listeria-soorten werden aangetroffen in zes fruit- en zes groenten- en fruitmixen.

Het Britse gezondheidsonderzoek werd gestart na de uitbraak van listeriose die 54 mensen in zes landen trof en waarbij in 2015-2018 tien doden vielen in verband met diepgevroren suikermaïs die door Greenyard in Hongarije werd geproduceerd. Onderzoekers ontdekten dat de stam van deze uitbraak tot april 2019 in de Britse diepgevroren groentenketen bleef bestaan en in februari van het afgelopen jaar in Engeland één geval van Listeria meningitis veroorzaakte.

Bron: foodsafetynews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven