Lucien de Wit, LuBa Fresh:

"Verkoop Italiaanse druiven 30 tot 40% hoger"

Tholen - Na een moeizaam Indiaas en Egyptisch druivenseizoen door de Corona-crisis floreert het Italiaanse druivenseizoen dit jaar. "Dit hadden we echt nodig", vertelt Lucien de Wit van Luba Fresh. "Vorig jaar hebben we het Italiaanse druivenseizoen half oktober al moeten afsluiten vanwege kwaliteitsproblemen, maar dit jaar verwachten we door te gaan tot de tweede week van december."


Red Globe vanuit Sicilië in longlife verpakking

"De consumptie van Italiaanse druiven is erg goed dit jaar. Bij ons ligt de verkoop zo'n 30/40% hoger en dat is ook zeker te danken aan de goede kwaliteit. Ook de smaak is enorm goed. Er zijn soorten als Sugarone en Autumn Giant die de vloer bijna niet raken", vertelt Lucien. LuBa Fresh is inmiddels overgeschakeld op de Long life-verpakking, waardoor de druiven langer houdbaar zijn.


Crimson Seedless van La Pernice

"Als je een nadeeltje moet noemen dit jaar, is het dat de rode, pitloze druiven, zoals de Crimson erg moeilijk kleuren na het warme weer in Italië. Er zijn daarom veel rosékleurige druiven beschikbaar. De goed gekleurde zijn er wel, maar enorm duur", vertelt Lucien. Deze week is hij ook gestart met het aanbieden van de blauwe Big Perlon-druiven met pit.


Big Perlon vanuit Sicilië in longlife verpakking

"De prijs van de betere kwaliteit witte druiven met pit ligt tussen de 12 en 14 euro, de Red Globe wordt tussen de 10 en 12 euro verkocht. Witte, pitloze druiven worden verkocht voor een kiloprijs van 2,25-2,50 euro. De donkergekleurde rode Crimson gaan wel richting de 2,75-3 euro per kilo en de prijs van de meer roségekleurde druiven ligt rond de 1,75-2 euro."


Autumn Giant van Bertoli Fruit

Voor meer informatie:
Luciën de Wit
LuBa Fresh
Tel: 077-777 7715
Mob: 06-41273443
Fax: 077-777 7725
L.deWit@LuBaFresh.com   
www.LuBaFresh.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.