Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vier Zweedse groenten- en fruithandelaren slaan handen ineen om aan lokale vraag te voldoen

De vier bedrijven Allfrukt i Stockholm AB, JH Frukt och Grönt in Malmö, Trädgårdshallen Örebro en Växjö Partiaffär AB, die allemaal onderdeel zijn van Greenfood, gaan samen en vormen het nieuwe Trädgårdshallen. Het doel is om het aanbod van lokaal geteelde groenten en fruit in heel Zweden te vergroten.

Ted Stenshed, algemeen directeur van Greenfood Fresh Produce: “Onze ambitie is groot, we willen lokale telers helpen hun producten op de markt te krijgen, klanten een breder kwaliteitsassortiment bieden en ons als de beste lokale leverancier van Zweden profileren.”

Greenfood is vandaag de dag een toonaangevende leverancier van groenten en fruit op de Scandinavische markt en de vier partijen die nu Trädgårdshallen vormen, zijn gespecialiseerd in lokaal geteelde groenten en fruit, waarbij ieder bedrijf nauw samenwerkt met telers uit de eigen regio. Het idee is dat Trädgårdshallen, met het grote netwerk aan telers, lokaal geteelde groenten en fruit zal inkopen om die aan klanten in het hele land aan te kunnen bieden.

Op de langere termijn is het doel om Trädgårdshallen uit te breiden en zo het aanbod van lokaal geteeld voedsel in heel Zweden te kunnen vergroten. De hoop is dat hiermee de lokale telers ook toegang tot nieuwe markten krijgen.

Stenshed: “Wij houden van lokaal en vinden dat heel Zweden moet kunnen genieten van de goede lokale smaken. Samen kunnen we op een effectievere manier aan de vraag van de consument voldoen, terwijl we het voor de telers gemakkelijker maken om hun assortiment aan te bieden.”

Bron: ja.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven