Tulpingroup neemt 5 nieuwe Schmitztrailers in gebruik

De Tulpingroup uit Oostende, een familiebedrijf die reeds 100 jaar actief is in fruit en groenten, heeft 5 nieuwe Schmitz koel/vries opleggers in gebruik genomen voor zijn transportbedrijf All-Trade. All-Trade’s divisie Ostendfresh is gespecialiseerd in volle – en deelladingen van perishables naar het Verenigd Koninkrijk."Twee jaar geleden, met de Brexit in het vooruitzicht, kochten wij een eerste tweedehandse koeloplegger aan. Het voorbije seizoen hadden wij reeds 14 opleggers doch gezien wij naast het Verenigd Koninkrijk ook actief zijn in Nederland, Luxemburg en Frankrijk , waarbij wij tot in Zuid-Frankrijk gaan, kwam de noodzaak om nieuw materiaal aan te schaffen", aldus Alain Tulpin, CEO van Tulpingroup.

"In deze periode werd veel ervaring opgedaan over het serviceniveau van verschillende toeleveranciers. Dit heeft onze keuze makkelijk gemaakt. In Schmitz Belgium vonden wij onmiddellijk de juiste partner", zegt Alain. "De keuze voor de HE 19 koelgroep van Carrier is onder andere te danken aan de goede service van Westcool in Roeselare. De 5 nieuwe opleggers staan in de kleuren van onze Ostendfresh-divisie."Tulpingroup is gebaseerd op de luchthaven van Oostende en is gespecialiseerd in importzendingen van fruit en groenten. De groep nam vorig jaar ongeveer de helft van het totale tonnage van Ostend Airport voor zijn rekening. "In de winter hebben wij dagelijks volle en deelladingen naar Engeland. Van november tot maart zijn de Egyptische aardbeien aan zet en dit is onze piekperiode", zegt de CEO.  

"Met onze twintig eigen opleggers, beheren wij het volledige proces van aankomst vliegtuig, over afhandeling, keuring, douane tot levering bij de importeur of supermarktketen", stelt Tulpin. "All-Trade/ Ostendfresh is ook de enige koelvervoerder die gebaseerd is in Oostende, waardoor wij steeds starten met chauffeurs die uit rust komen en hun volle uren kunnen doorgaan. Wij zijn ook actief op de andere vijf Benelux luchthavens, doch Oostende is onze thuismarkt."

"Gezien wij tijdens de 3 zomermaanden geen import hebben, door de Europese productie van fruit en groenten, werd de afdeling Ostendfresh opgericht, zodat de opleggers het jaar rond blijven rijden. Naast onze eigen wagens, wordt ook beroep gedaan op derden, vooral West- en Oost-Vlaamse koelvervoerders", vervolgt Alain. Alain Tulpin geeft aan dat voor velen deze investering in Covid-tijden niet evident lijkt, maar dat nu meer dan ooit, met de Brexit in het vooruitzicht , de noodzaak naar operationele onafhankelijkheid nodig is. "Als de Brexit hard is, zullen vele vervoerders op Engeland afhaken en wordt ro/ro meer dan waarschijnlijk de norm. Daarom hebben wij in juni reeds Ostendfresh Uk opgericht die vanuit Heathrow alle Engeland verkeer zal coördineren eens de Brexit van start gaat.
In het voorbije jaar werden 5 mensen extra in dienst genomen, waardoor wij vandaag een team van 14 mensen hebben."

Voor meer informatie:
Ostendfresh
+ 32 475 27.99.11
ceo@ostendfresh.be
hq@tulpingroup.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.