Rocky Molenaar, Firma Molenaar

“Bloemendaalse gele kolenseizoen gestart en voor januari moeten we los zijn”

Tholen – “De eerste gele kolen van dit jaar zijn weer geoogst en daarmee kan het seizoen beginnen”, vertelt Rocky Molenaar van firma Molenaar. Dit speciaal geteelde product is zeer geliefd bij de restaurants en speciaalzaken. Het is een fantastisch product om mee te werken en zorgt voor een authentieke smaakbeleving en die tevens ook nog eens zeer gezond is. Kortom, deze Bloemendaalse gele kool is een product dat niet mag ontbreken in de winkel. Het seizoen loopt slechts tot eind december, dus mensen met interesse moeten er snel bijzijn.”

Gele kolen zijn geliefd bij de horeca, maar ook bij kenners van het product. “Gele kolen komen oorspronkelijk uit de regio Kennemerland en staan bekend als Bloemendaalse gele of slobberkool. Echter vandaag de dag wordt het product niet meer op grote schaal geteeld. Niet iedereen kent het bestaan van gele kolen en al zeker de jongere generatie niet. Dat is jammer, het is een mooi product. Onze kolen worden door een hobbyteler geteeld, maar ondanks dat, zijn ze bij onze klanten nog erg populair”, zegt Rocky.

“Gele kolen zijn een moeilijk te telen kolensoort. Dit is ook één van de redenen dat de soort niet meer beschikbaar is en enkel door hobbyisten geteeld wordt. In de voorgaande jaren hadden we heel veel verschil in maten, maar dit jaar hebben we hele mooie uniforme partijen. Over de kwaliteit mogen we dit jaar absoluut niet klagen en we hebben er zin in om onze afnemers weer te voorzien van lekkere gele kolen”, besluit Rocky.

Voor meer informatie:
Rocky Molenaar
Firma Molenaar
J. v Krimpenweg 1
2031 CE Haarlem
Tel: 023-5322173
www.molenaardappelen.nl    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.