Goedkope AGF-pakketten voor Amsterdammers met kleine beurs

Wat tijdens de coronacrisis startte als een spontaan initiatief om Amsterdammers met een kleine beurs te voorzien van voordelige groenten en fruit, wordt nu een structurele voorziening in de gemeente Amsterdam en mogelijk ook daarbuiten, zo meldt Het Parool.   


Vrijwilligers Stichting Boeren voor Buren

Het gaat om pakketten van van lokale boeren uit Flevoland van 5 kg (4,95 euro), 10 kg (9,95 euro) of 16 kg (14,95 euro) die via het project Boeren voor Buren voor circa 80.000 stadspashouders in de gemeente beschikbaar gesteld worden komen. Het initiatief is een samenwerking tussen Rabobank Amsterdam, Studiezalen en de Gemeente.

Het idee ontstond in april 2020. Toen was er acute hulp nodig voor gezinnen die zwaar leden onder de coronacrisis. Organisator Abdelhamid Idrissi, oprichter van Studiezalen, kende veel van zulke gezinnen. Eric Traa van de Rabobank kende boeren en telers met overschotten. De Stichting Boeren voor Buren werd opgericht met als doel mensen die het hard nodig hebben, gezond voedsel te laten kopen tegen structureel zeer lage prijzen. De gemeente streeft ernaar om vanaf volgend jaar ook mensen buiten Amsterdam te helpen.

Klik hier voor het artikel uit Het Parool

Klik hier voor meer informatie over Boeren voor Buren


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.