"Eet meer lokaal en steun onze landbouwers"

Hilde Vautmans lanceert boek 'Boerentrots'

“De coronacrisis doet ons meer dan ooit beseffen dat we onze lokale producten moeten koesteren en dat het belangrijk is terug te kunnen vallen op verse producten recht van het veld. Steeds meer mensen hebben tijdens de lockdown ervaren van welke onschatbare waarde onze lokale boeren en telers zijn. Iets wat we niet alleen hier bij ons in Vlaanderen zagen, maar in heel Europa. Op die trend moeten we inspelen", aldus Europees Parlementslid Hilde Vautmans.

Hilde: “Met mijn nieuwe boek ‘Boerentrots’ breng ik negen straffe en oprechte verhalen van onze fantastische boeren in Vlaanderen. Stuk voor stuk toppers: van Dierendonck als klinkende naam tot de Schoonste Boerin van Vlaanderen. Van een witloofboer die teelt op hydrocultuur en vissers die in weer en wind stormen trotseren, tot de bezieler achter het onlangs bekroonde wijndomein Gloire de Duras. Allemaal vertellen ze verhalen over vallen en opstaan, de liefde voor de sector en het vakmanschap achter hun producten. Over hun doorzettingsvermogen, visie en veerkracht. Of hoe ze zichzelf telkens moeten heruitvinden en onder- tussen uitgegroeid zijn tot moderne ondernemers van de beste soort. Respect. Dat verdienen onze boeren want zonder hen, geen eten op ons bord.”

“Maar daar blijft het niet bij. Speciaal voor ‘Boerentrots’ geeft de Nederlandse top trendforecaster Lidewij Edelkoort haar visie over mens en boer anno 2050 én durft ze zelfs te stellen dat landbouwers in de toekomst de nieuwe elite van onze planeet zullen worden. Met het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in het verschiet, ging ik ook in gesprek met de Europese landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski over de toekomst en uitdagingen van de landbouwsector, de Green Deal, de rol van vrouwelijke landbouwers en de weerbaarheid van onze boeren tijdens de coronacrisis. Als kers op de taart bezorgden alle boeren me hun favoriete gerecht, waarvan het recept terug te vinden is in ‘Boerentrots’. Ik hoop dat iedereen na het lezen van dit boek trotser dan ooit is op onze boeren en massaal gaat koken met lokale producten. Laat je inspireren door hun recepten en geniet met volle teugen!”

‘Boerentrots’ zal gratis verspreid worden. Het boek ook aanvraagt worden via hilde@vautmans.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.