Masseria Fruttirossi begonnen met teelt van ultravroege rassen

Seizoen Italiaanse granaatappelen net begonnen en nu al een succes

"Het seizoen 2020/21 van de granaatappelen is slechts 40 dagen aan de gang, maar is nu al een succes, met een stijging van de orders met meer dan 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. We zijn dit nieuwe seizoen begonnen met iets nieuws, namelijk het in productie nemen van ultravroege rassen, waardoor we vanaf de eerste week van september op de markten aanwezig zijn," zegt Dario De Lisi, sales manager van Masseria Fruttirossi in Castellaneta (Italië).

"De vraag en de prijzen zijn uitstekend, maar waar we eigenlijk nog meer tevreden over zijn, is de mogelijkheid om kopers te voorzien van een vers en Italiaans product, en er zelfs in te slagen om concurrerender te zijn dan importproducten. Gemiddeld verwerken we elke dag 30.000 kilo product: 90% daarvan is bestemd voor de versmarkt, terwijl het resterende deel wordt gebruikt voor de productie van ons fruitsap Lome Super Fruit."

"Op dit moment leggen we de laatste hand aan de vermarkting van de eerste rassen, om over te gaan naar de variëteit Wonderful, de echte core business van Masseria Fruttirossi, waarvan de eerste oogst volgende week op de markt zal verschijnen. We kunnen Italiaanse producten garanderen voor ongeveer 7 maanden per jaar. Dankzij de gecontroleerde koelopslag zijn wij in staat om het granaatappelseizoen te verlengen tot maart. Maar het succes van het seizoen zal natuurlijk afhangen van de vraag," zegt De Lisi.

Granaatappelen met barcode

"We hebben veel nieuwe ideeën in de praktijk weten te brengen voor dit seizoen: niet alleen de twee gloednieuwe granaatappelvariëteiten, die we hebben kunnen toevoegen aan ons assortiment, maar ook het toepassen van een streepjescode op elke granaatappel afzonderlijk. Deze barcode moet voorkomen dat het product in de winkel wordt gewogen. Dit systeem, dat wordt toegepast door klanten die daarom vragen, maakt het mogelijk om granaatappelen met een gegarandeerd gewicht (van 300 tot 500 g) te ontvangen. Met de barcode kan de prijs automatisch worden afgelezen aan de kassa," besluit De Lisi.

Voor meer informatie:
Dario De Lisi
Masseria Fruttirossi
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta – Taranto – Italië
+39 (0)99 9647688
info@lomesuperfruit.com
www.lomesuperfruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.