Ierland: Aldi verdubbelt assortiment voor thuisbezorging

Australië: Woolworths opent vestiging voor online retail
Woolworths is de eerste supermarktketen van Australië, die een vestiging uitsluitend voor online retail heeft geopend. De nieuwe vestiging is geautomatiseerd om op deze manier zo snel mogelijk online bestellingen te verwerken. De locatie bestaat dan ook voor een groot deel uit een netwerk van lopende banden en opslagunits, waarmee bestelde producten automatisch bij medewerkers terecht komen die vervolgens de bestelling samenstellen. De vestiging kan in totaal 10.000 producten herbergen. Verse groente en fruit worden door de medewerkers zelf uit de schappen gehaald.
Bron: 9news.com.au 

India: Amazon stuurt juridische mededeling naar Future Group over Reliance
Amazon heeft volgens anonieme bronnen een juridische mededeling gestuurd naar het Indiase Future Group. De mededeling heeft betrekking op de overeenkomst die Amazon heeft gesloten met Reliance Industries. In augustus gaf Reliance aan dat het retailsegment, het groothandelssegment en de logistieke onderdelen van Future Group zouden worden overgenomen voor een bedrag van US$ 3,38 mld (€ 2,87 mld), met inbegrip van enige schulden.
Bron: reuters.com 

Ierland: Aldi verdubbelt assortiment voor thuisbezorging
Aldi heeft het assortiment voor thuisbezorging verdubbeld naar meer dan 330 verschillende producten. De thuisbezorgdienst wordt verzorgd door Deliveroo en is in juni vanuit twee winkels van start gegaan. Aanvankelijk bestond het online aanbod uit 140 dagelijkse benodigdheden. Bestellingen werden verwerkt door winkelpersoneel van de betreffende Aldi-locaties en vervolgens binnen 30 minuten bezorgd door koeriers van Deliveroo. De thuisbezorgdienst is nu uitgebreid naar in totaal negen filialen in het zuiden van Dublin, Cork City, Galway City en Meath. Het assortiment bestaat op dit moment uit onder andere pasta, rijst, meel, schoonmaakproducten en groente en fruit.
Bron: irishtimes.com 

Nieuw-Zeeland: Countdown-medewerkers krijgen loonsverhoging
Ongeveer 7.000 werknemers van Countdown die bij de vakbond First Union zijn aangesloten krijgen een loonsverhoging. De loonsverhoging van bijna NZ$ 2 (€ 1,12) per uur is een gevolg van een nieuwe arbeidsovereenkomst, die in november 2019 werd afgesloten. Werknemers die minstens 12 maanden in dienst zijn krijgen een minimum loon van NZ$ 21,15 (€ 11,87). Werknemers die niet bij First Union zijn aangesloten krijgen de loonsverhoging vanaf december.
Bron: stuff.co.nz 

VK: Asda test e-bikes voor thuisbezorging
Asda is de eerste supermarkt van het Verenigd Koninkrijk, die gebruik gaat maken van e-bikes voor thuisbezorging. De eerste e-bikes werden tijdens een proefperiode van twee weken gebruikt vanuit een vestiging in Cambridge. De zogeheten Electric Assisted Vehicle is de eerste in zijn soort en maakt het mogelijk om zonder enige CO2-uitstoot bestelde boodschappen aan huis te bezorgen. De e-bike is behalve duurzaam ook een oplossing voor thuisbezorging in woonwijken, die minder toegankelijk zijn voor conventionele bestelwagens.
Bron: corporate.asda.com 

VK: Tal van mogelijkheden ondanks COVID-19, aldus Iceland-CEO
Volgens de CEO van de Britse supermarktketen Iceland, Richard Walker, heeft zijn bedrijf ondanks de pandemie tal van mogelijkheden in het verschiet. Walker geeft aan dat door de coronacrisis supermarkten meer dan ooit geneigd zijn om samen te werken. De afgelopen zes maanden heeft volgens hem veel bedrijven de gelegenheid gegeven om na te denken wat er aan de Britse samenleving mankeert.
Bron: business-live.co.uk 

Filipijnen: MerryMart opent eerste filiaal in Cebu
MerryMart heeft op 10 oktober zijn eerste vestiging geopend op het Filipijnse eiland Cebu. De winkel heeft een compleet aanbod aan verse groente, fruit, vlees en dagelijks benodigdheden, naast producten zoals cosmetica en medicijnen.
Bron: cebudailynews.inquirer.net 

Eerste zero-waste-supermarkt geopend in Zuid-Korea
Sinds mei is in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul de eerste zero-waste-supermarkt van start gegaan. Onlangs werd door een vertegenwoordiger van het Zuid-Koreaanse ministerie van landbouw een bezoek gebracht aan de winkel van ORGA Whole Foods, een supermarkgroep die onder het moederbedrijf Pulmuone valt. Het ministerie van landbouw gaat mogelijk met de supermarkt samenwerken aan campagnes tegen voedselverspilling.
Bron: agroberichtenbuitenland.nl 

Mercadona sluit jaar af met 20 Portugese vestigingen
Mercadona is van plan om tussen nu en het einde van dit jaar vier nieuwe winkels te openen in Portugal. Dat betekent dat aan het eind van 2020 de Spaanse supermarktketen in totaal 20 vestigingen in Portugal in bedrijf zal hebben. Mercadona heeft aangegeven dat ondanks de tegenslagen wegens COVID-19 de keten zijn strategie voor de Portugese markt zoals gepland zal uitvoeren, aldus El Confidencial. De keten kwam in 2019 de Portugese markt op en stelde zichzelf als doel om per jaar 10 nieuwe vestigingen te openen. Het uiteindelijke streeftal van het totale Portugese winkelnetwerk is 150 vestigingen. Door de lockdown moesten deze plannen echter tijdelijk worden stilgezet.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Morrisons voert stilte-uren op zondagen in
Morrisons gaat stilte-uren op zondagen inlassen. Tijdens deze uren wordt er geen muziek afgespeeld en worden er ook geen omroepen via luidsprekers gedaan. Bij Morrisons-winkels die op zondagen van 10 uur 's morgens tot 4 uur 's middags open zijn, zal dit stilteuur worden georganiseerd van 10 tot 11 uur 's morgens. Op dit moment houdt Morrisons al soortgelijke speciale uren op zaterdagen van 9 uur tot 10 uur 's morgens.
Bron: morrisons-corporate.com 

Canada: Goodfood komt met nieuwe thuisbezorgdienst
De Canadese online supermarkt Goodfood Market komt met een nieuwe thuisbezorgdienst onder de naam Goodfood WOW. De bezorgdienst is beschikbaar in de omgeving van Montreal en zal in het komende jaar worden uitgebreid naar andere grote Canadese steden. Met Goodfood WOW kunnen onbeperkt bestellingen worden geplaatst, die op de dag van bestelling nog aan huis worden geleverd. 
Bron: globenewswire.com 

VS: Instacart heeft nieuwe service voor senioren
Het online supermarktplatform Instacart heeft een nieuwe service ingezet, die specifiek is gericht op senioren. De zogeheten Senior Support Service moet consumenten van 60 jaar en ouder helpen om meer gebruik te maken van online thuisbezorging. Op deze manier kunnen oudere consumenten makkelijker thuisblijven, met het oog op het aankomende griepseizoen en de huidige problemen rondom COVID-19. Veel oudere consumenten zijn nog niet goed gewend aan het gebruik van online apps voor de thuisbezorging van boodschappen. Instacart wil met de nieuwe service deze consumenten meer vertrouwen geven in het gebruik van online retailkanalen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: Dollar General komt met nieuwe Popshelf-winkels
Dollar General heeft onder de naam Popshelf een nieuw retailconcept geïntroduceerd. De Popshelf-winkels hebben hetzelfde soort vormgeving als andere Dollar General-vestigingen en hebben dezelfde aandacht voor versproducten. De eerste twee Popshelf-winkels worden in de herfst geopend in Nashville. 
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Kroger gebruikt eigen keukens voor thuisbezorging
De Amerikaanse supermarktketen Kroger heeft bij twee vestigingen in Fishers, Indiana en Dublin, Ohio eigen keukens geïnstalleerd. De keukens bereiden maaltijden die uitsluitend zijn bestemd voor thuisbezorging. Binnenkort worden nog eens twee van deze keukens ingezet bij filialen in Indianapolis, Indiana en Columbus, Ohio. De keukens worden geleverd door het bedrijf ClusterTruck.
Bron: progressivegrocer.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.