Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische uien ruim 19 procent duurder maar prijsverschil niet zo groot als bij dierlijke producten

Biologische uien kosten ruim 19% meer dan de gangbare variant en voor zuurkool geldt dat dit bijna 18% meer kost ten opzichte van de niet-biologische variant. Dat meldt het CBS op basis van onderzoek naar consumentenprijzen in de supermarkt.



Het onderzoek naar de prijsverschillen voor consumenten tussen biologische producten en hun reguliere, niet-biologische tegenhanger, is onderdeel van een groter onderzoek van Wageningen Economic Research naar prijsvorming in de voedselketen van boer tot consument. Het resultaat hiervan is de Agro-Nutri Monitor. 

In 2019 betaalden consumenten gemiddeld 19 cent meer voor een pond biologische zuurkool dan voor een pond niet-biologische zuurkool. Dat is 28 procent meer. Voor een kilo biologische uien was dit gemiddeld 28 cent (19 procent) meer. Het prijsverschil tussen biologisch en niet-biologisch is voor uien en zuurkool, net als bij melk en varkensvlees, de afgelopen jaren kleiner geworden.

Bron: CBS

Publicatiedatum: