India wil dit jaar Nendran-bananen naar het VK exporteren

De deelstaatregering van Kerala heeft de Vegetable and Fruit Promotion Council Keralam (VFPCK) toestemming gegeven om de nodige maatregelen te nemen voor de uitvoer van Nendran bananen naar de EU. Kerala is een deelstaat gelegen in het uiterste zuidwesten van India met een oppervlakte van 38.863 km² (iets kleiner dan Nederland), waar men deze speciale bananenvariëteit teelt. Het project heeft als doel om een wereldwijde markt voor deze bananenvariëteit te vinden en zal worden uitgevoerd in het kader van het Indiase National Centre for Banana Research.

Het VFPCK is van plan om in het komende jaar Nendran bananen naar het Verenigd Koninkrijk uit te voeren. De Nendran bananen worden op geselecteerde teeltbedrijven verbouwd volgens het exportbeleid voor de tuinbouw. De deelstaatregering zal de uitgaven voor de teelt in de eerste fase van het project voor haar rekening nemen.

De telers uit Mattathur in het Thrissur district in de deelstaat Kerala worden geselecteerd om de bananen te telen. Zij zijn in juni met de teelt begonnen en doen dat volgens de aanwijzingen van VFPCK en het bananenonderzoekscentrum, waardoor de kwaliteit van de producten wordt gewaarborgd. Ook zullen de Europese voedselveiligheidsnormen in acht worden genomen voor de verwerking en de export van de bananen.

Bron: English.mathrubhumi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven