Nieuwe Tesco-directeur positief over kerstdagen

VK: nieuwe Tesco-directeur positief over kerstdagen
De nieuwe CEO van Tesco, Ken Murphy, verwacht dat Britse inwoners uitbundig de kerstdagen zullen vieren. Ondanks dat er sprake is van een recessie een druk vanuit de overheid om sociaal afstand te houden, is Murphy optimistisch. Volgens de directeur zullen Britten uitkijken naar de feestdagen, gezien het afgelopen jaar zo deprimerend is geweest.
Bron: reuters.com 

VK: Waitrose steelt marktaandeel van Ocado ondanks samenwerking met M&S
Waitrose heeft naar verluidt marktaandeel in weten te nemen van Ocado. Het verlies aan marktaandeel voor Ocado vond plaats vlak nadat het partnerschap met Marks & Spencer werd ingezet. Volgens informatie van The Sunday Times had Ocado Retail gemiddeld 328.000 wekelijkse bestellingen in de twee weken nadat op 1 september het samenwerkingsverband met M&S van start ging. In de paar weken voordat dit samenwerkingsverband werd ingezet, was er bij Ocado Retail nog sprake van gemiddeld 345.000 wekelijkse bestellingen.
Bron: retailgazette.co.uk 

Japan: Aeon terug op winst
De Japanse retailer Aeon heeft in de periode van drie maanden tot augustus meer winst verkregen. Het bedrijf is echter terughoudend met zijn winstverwachting over het gehele fiscale jaar. De pandemie legt druk op het consumentengedrag in Japa. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de omzet van levensmiddelen fors gestegen, gezien consumenten meer geneigd zijn thuis te eten. De omzet van non-food-producten valt echter tegen. Winkelcentra hebben moeite om bezoekers aan te trekken.
Bron: reuters.com 

India: Abu Dhabi Investment Authority neemt belang in Reliance Retail Ventures
Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) is van plan om 55,12 mld rupees (€ 639,6 mln) te investeren in de grootste retailketen van India, Reliance Retail Ventures. ADIA heeft hierdoor een belang in Reliance Retail van 1,2%. Het Indiase bedrijf komt met de investering op een waarde van 4,29 biljoen (€ 49,7 mld), aldus een verklaring van de Bombay Stock Exchange. Reliance Retail heeft in de afgelopen weken vaker aandelen verkocht, waarmee nu in totaal een kapitaal van $5,1 mld (€ 4,3 mld) is verkregen.
Bron: thenational.ae 

Het belang van multikanaals-retail door COVID-19
Omdat door de lockdowns van eerder dit jaar weinig alternatieven over bleven, werd e-commerce wereldwijd al snel de meest voor de hand liggende optie voor behoeftige consumenten. Zes maanden verder blijkt deze afhankelijkheid met betrekking tot e-commerce te hebben geleid tot een fundamentele rol voor retailers die zowel online als offline actief zijn. Multikanaals-retail bestond al voor de uitbraak van het coronacrisis, maar de wereldwijde pandemie heeft het gebruik door consumenten van meerdere retailkanalen zoals winkelbezoek, afhaaldiensten en thuisbezorging drastisch verhoogd. Binnen de verschillende categorieën aan consumenten zijn online kanalen met name van groot belang voor beperkte consumenten, mensen waarvan het besteedbaar inkomen significant is beperkt door werkeloosheid, quarantaine of andere aan COVID-19 gerelateerde problemen. 
Bron: nielsen.com 

Saoedi-Arabië: BinDawood stelt aandelenprijs op 96 riyal
De Saoedi-Arabische supermarktgroep BinDawood Holding heeft de prijs voor aandelen bij zijn aankomende beursgang geplaatst op 96 riyal (€ 21,68) per aandeel. De groep is verantwoordelijk voor de ketens Danube en BinDawood. Volgens het bedrijf is met de beursgang een orderportefeuille gecreëerd met een waarde van 106,9 mld riyal (€ 24,15 mld).
Bron: reuters.com 

VS: Good Food Holdings benoemt Neil Stern tot CEO
Good Food Holdings (GFH), een in Los Angeles gevestigd bedrijf dat onder andere de supermarktketens Bristol Farms, Lazy Acres Natural Market, Metropolitan Market, New Seasons Market en New Leaf Community Market beheert, heeft Neil Stern benoemd tot neuwe CEO. Stern was in de afgelopen twee jaar lid van de raad van bestuur van Good Food Holdings. Voorheen was hij verbnden aan het strategische consultingbedrijf McMillan Doolittle.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Wakefern vernieuwt Wholesome Pantry-merk
Wakefern Food Corp. heeft zijn huismerken Wholesome Pantry en Wholesome Pantry Organic vernieuwd. De huismerken zijn te vinden in het assortiment van de ketens ShopRite en The Fresh Grocer. De merken hebben een verbeterd logo en ook de verpakkingen zijn voorzien van een nieuw ontwerp. Daarnaast maken de merken gebruik van het nieuwe motto "Food Set Free". Het motto benadrukt hoe de producten van het huismerk vrij zijn van toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Alle producten van Wholesome Pantry Organic zijn officieel gecertificeerd als bio-producten met  het USDA Organic-label. Om het nieuwe merk te herintroduceren is Wakefern van plan om meer dan 100 nieuwe Wholesome Pantry-producten aan het assortiment toe te voegen. Dit betreft onder andere biologische groente en fruit en verpakte salades. De nieuwe producten zijn vanaf het begin van oktober verkrijgbaar.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Ahold Delhaize gaat omzet van gezonde producten publiceren
Ahold Delhaize USA is van plan om het percentage aan gezonde producten binnen de totale omzet bekend te maken. Dit gebeurt in samenwerking met de organisatie Partnership for a Healthier America (PHA). Ahold Delhaize USA is in de VS eigenaar van de aan de oostkust gevestigde supermarktketens Stop & Shop, Giant Food, The Giant Company, Food Lion en Hannaford. Vanaf dit jaar wordt het marktaandeel binnen de eigen totale omzet bekend gemaakt met betrekking tot zowel huismerk- als nationale producten, die een notering in het Guiding Stars-voedingsprogramma hebben gekregen.
Bron: supermarketnews.com 

VS: SpartanNash wil 1.000 werknemers aannemen
De retailgroep SpartanNash heeft 1.000 vacatures voor zijn netwerk van 155 supermarkten. De functies die moeten worden vervuld betreffen onder andere die van manager en winkelmedewerker, maar ook meer specifieke taken zoals die van barista, slagersassistent en persoonlijke orderpicker voor online retail. Ook heeft SpartanNash vacatures bij distributiecentra.
Bron: supermarketnews.com 

VS: FMI publiceert jaarlijks rapport over de supermarktsector
FMI-The Food Industry Association heeft onlangs de 71ste editie van The Food Retailing Industry Speaks (Speaks)-rapport gepubliceerd. Uit het rapport blijkt dat 2019 een sterk jaar was voor de supermarktsector. Mede door deze sterke resultaten was de sector beter voorbereid op de problemen van 2020. Negatieve invloeden op de sector waren in 2019 de kosten voor betaalmethodes zoals creditcards en de hogere zorgkosten. Waardoor de marges onveranderd zijn gebleven.
Bron: businesswire.com 

VS: rechtbank stelt deadline voor J.C. Penney-overname
Rechter David Jones van de Amerikaanse faillissementsrechtbank heeft een deadline gesteld voor de overname van J.C. Penney. Een groep crediteuren van het noodlijdende bedrijf heeft negen dagen de tijd om met een overnamebod te komen. "Ik wil weten wat jullie kunnen betekenen", zei Jones in een telefonische hoorzitting. "Ik wil dat liever eerder dan later horen". Op dit moment werken J.C. Penney en een aantal van zijn grootste huurbazen aan een bod voor overname, dat het faillissement van de supermarktketen af moet wenden. Bij deze overname zouden de vastgoedbedrijven Simon Property Group Inc. en Brookfield Property Partners de supermarktgroep overnemen en zouden de vestigingen open blijven. Deze overname werd bijna een maand geleden aangekondigd, hoewel er nog geen definitieve overeenkomst is gesloten.
Source: bloomberg.com 

VS: Southeastern Grocers breidt Fresco y Más uit in Florida
Southeastern Grocers, het moederbedrijf van de Amerikaanse supermarktketens BI-LO, Harveys Supermarket, Winn-Dixie en Fresco y Más, gaat de laatstgenoemde keten uitbreiden in het zuidwesten van Florida. De op de latino-gemeenschap gerichte keten krijgt binnenkort zijn 27ste vestiging in Lehigh Acres, Florida.
Bron: businesswire.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.