Iliass el Mrini, Med Green Import:

"Het Marokkaanse seizoen gaat bijna van start"

Tholen - Med Green Import is momenteel volop in voorbereiding op het Marokkaanse citrusseizoen. "Over tien dagen ontvangen we de eerste mandarijnen uit Marokko", vertelt Iliass el Mrini. Hij verwacht een iets meer mandarijnen dan afgelopen jaar. "Agadir heeft iets lagere producties, maar in Berkane en Beni Mellal zijn de producties iets hoger dan vorig jaar."

Dit jaar zal de importeur voor het eerst ook grapefruit uit Marokko aanbieden vanuit het noorden van Marokko. "Er zijn niet veel aanbieders van Marokkaans grapefruit, maar wij zien veel potentie in deze afzet."

"Daarbij is de citrusmarkt het hele jaar al goed. Vanwege het Corona-virus is iedereen op zoek naar extra vitamine C", vertelt Iliass. Buitenom het Marokkaanse seizoen wil Med Green zich ook meer gaan mengen in de markt van overzees citrus. "Afgelopen jaar hebben we al Valencia Late uit Argentinië geïmporteerd en we willen het overzeese pakket gaan uitbreiden om onze klanten jaarrond te bedienen."

"Maar Marokko zal ons paradepaardje blijven, hoofdzakelijk met Salustiana's en Maroc Late-sinaasappelen en Berkane en Nadorcott-mandarijnen. Het Marokkaanse citrus onderscheidt zich in smaak, het sapgehalte en bovendien is het wat goedkoper dan het Spaanse citrus. Daardoor zal er altijd ruimte voor Marokkaans citrus zijn op de markt", vertelt de importeur. "Wij verwachten ons daar mee te blijven onderscheiden. Het voordeel is dat Marokkaanse exporteurs selectief zijn waar ze hun citrus heen sturen. Zomaar op de bonnefooi sturen, is er zeker niet meer bij."

Ook het Marokkaanse groenteseizoen staat weer op het punt van beginnen. "We importeren tomaten, paprika's, puntpaprika's, courgettes en bonen uit Marokko. Wanneer we van start, gaan is ook afhankelijk van de situatie in Nederland en op de lokale Marokkaanse markt. Vorig jaar gingen de belichte, Hollandse tomaten voor alle prijzen weg en dan heeft het geen nut om te importeren", aldus Iliass.

Med Green Import bestaat inmiddels vier jaar en Iliass  is tevreden met de ontwikkeling die het Bleiswijkse bedrijf doormaakt. "We hebben klanten door heel Europa, variërend van supermarkten en groothandels.

Voor meer informatie:
Iliass el Mrini
Med Green Import
Klappolder 191
2665 MP Bleiswijk
T: +31(0)10-310 62 86
T: +31 (0) 6 411 20 222
info@medgreenimport.nl    
www.medgreenimport.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.