Van vier op vijf sinaasappelen in de wereld wordt sap en extracten gemaakt

Dranken op basis van sinaasappelen zijn erg populair in heel de wereld. Volgens schattingen van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) wordt ongeveer 80% van de sinaasappelen ter wereld gebruikt voor de productie van sappen en extracten.

De belangrijkste productielanden zijn Brazilië, dat ongeveer 30% van de wereldproductie voor zijn rekening neemt, en de Verenigde Staten, goed voor 10%. De VS gebruikt trouwens meer dan 90% van de sinaasappelen uit eigen teelt om sappen van te maken.

Braziliaanse bedrijven richten zich vooral op de verwerking van sinaasappelen tot extracten die dan weer geëxporteerd worden voor verdere verwerking en distributie. Amerikaanse bedrijven importeren een groot deel van de extracten uit Brazilië en verwerken die samen met de eigen productie tot frisdranken. Deze worden deels in eigen land geconsumeerd en deels geëxporteerd naar andere landen, onder andere China.

Bron: opportimes.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven