Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Meer lokale producten in restaurants van de overheid

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en provincies zetten zich in voor meer lokaal geproduceerd voedsel in restaurants van de overheid. Minister Schouten en gedeputeerden van de provincies tekenden hiervoor op dinsdag 6 oktober tijdens de webcast Nationale Handelsmissie Korte Keten de Green Deal Catering Overheidslocaties.

Produceren en verkopen middels een korte keten is een belangrijke pijler, in de omslag naar een meer duurzame landbouw. Door minder schakels in de productieketen staat de boer, tuinder of visser sterker in de onderhandeling met toeleveranciers en dat bevordert de positie van de ondernemer in de keten. En door de lokale samenwerkingen staat de agrarisch ondernemer ook meer contact met de omgeving. Als lokale producten dan ook nog eens verkocht worden via bijvoorbeeld de lokale supermarkt, de winkel op het erf of lokale voedselboxen, brengt dat boer en burger dichter bij elkaar.

In het kader van deze Green Deal is door Greendish onderzocht in welke mate de inkoop van de Rijkscatering en de catering van 9 provincies nu al lokaal verzorgd wordt. Greendish concludeerde dat daar nog wel ruimte voor verbetering in zit. Ook de communicatie over de herkomst, het seizoen en de teeltwijze van producten kan beter. Dit is belangrijk voor het vergroten van kennis over de streekproducten bij de klanten van de cateringbedrijven. De resultaten hebben bijgedragen aan het formuleren van de doelen van de Green Deal Catering Overheidslocaties.

Meer informatie is te vinden in het Impactrapport Green Deal Catering Overheidslocaties.

Bron: Ministerie van LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven