Michel Lesage, Lesage Champignons

“In aantal weken tijd is afzet kastanjechampignons 30 tot 50% gestegen”

Tholen – “Sinds een tweetal weken is de vraag naar champignons weer geëxplodeerd. Het is ontzettend druk en we moeten alle zeilen bijzetten om de vraag te volgen. Voornamelijk supermarkten trekken er hard aan”, vertelt Michel Lesage van Lesage Champignons. “Vanwege Corona eten mensen minder buiten de deur en het slechte weer zorgt ervoor dat de herfstgerechten en stoofpotjes met champignons weer op tafel komen. Tot na de Paasperiode verwachten we een hele drukke periode.”

Na een iets mindere periode in augustus, loopt de productie weer goed. “Het teeltniveau is niet zoals in de jaren 2017/2018, maar we gaan de goede richting op. De droge zomer heeft flink wat impact gehad op het stro die gebruikt wordt in ons substraat. Dit heeft dus gevolgen voor de productie. En omdat stro maar één keer per jaar wordt geoogst, dragen we deze problemen een heel jaar met ons mee”, zegt Michel. “Inmiddels zitten we op de goede weg en zijn we volop bezig met de kerstplanning. De grootste uitdaging dit jaar is voldoende handjes vinden in de maand december. Nu met Corona en de reisbeperkingen is het moeilijk om ze in te plannen, omdat niet iedereen deze kant op wil of kan komen. We moeten kijken wat er gebeurt, maar we moeten het pakken zoals het komt.”

“Ook naar kastanjechampignons is weer ontzettend veel vraag. Drie weken geleden hadden de kastanjechampignons een terugval, maar in een paar weken tijd is de afzet 30 tot 50 procent gestegen. Kastanjechampignons maken 15 tot 20 procent van de omzet uit, jaren geleden was dat slechts 1 procent. We merken dat steeds meer consumenten ze beginnen te appreciëren en dat gaat niet ten koste van de witte champignons. De kastanjechampignons zijn een verrijking voor het champignongamma en de prijzen liggen ook mooi in lijn met de witte champignons. We zijn met de consumptie nog niet zover als in Duitsland of de VS, waar kastanjechampignons de helft van het volume uitmaken, maar het gaat ook hier de goede kant op”, besluit Michel.  

Voor meer informatie:
Michel Lesage
Lesage Champignons
Kervijnstraat 79
8531 Bavikhove
+32(0) 56 71 22 88
info@lesagechampignons.be      
www.lesagechampignons.be     


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.