Introductie Pro-Produce verpakking zal Iceland tonnen plastic besparen

ProPrint is samen gaan werken met Iceland, Keelings en Ravenwood om een nieuwe plasticvrije verpakkingsoplossing op de markt te kunnen introduceren, die de retailketen zal helpen bij het realiseren van haar doel om het gebruik van plastic in haar winkels tegen 2023 uitgeband te hebben.

De verpakking zonder dragerpapier werd onlangs geïntroduceerd voor Conference-peren en staat vanaf deze week bij Iceland in het winkelschap. Deze verpakking zal jaarlijks alleen al voor dit product een besparing van 15 ton plastic opleveren en dat is een enorme afname van de hoeveelheid plastic en folie dat op de vuilstortplaats belandt. 

 

Stuart Lendrum, hoofd verpakkingen bij Iceland over de verpakking: "Dit is een veelbelovend en innovatief verpakkingsformat waarmee we onze klanten nog meer plasticvrije verpakkingen kunnen bieden. Het harde werk en de inzet van alle betrokkenen heeft geleid tot deze stap voorwaarts waarmee we hopen over te stappen van plastic op oplossingen die werken voor onze klanten en de toeleveringsketen."

De praktische uitvoerbaarheid van het gebruik van karton voor AGF-verpakkingen maakt het verpakkingsproces in pakstations minder gebruiksvriendelijk. Dit proces was tot nu toe veel minder geautomatiseerd dan voor folieverpakkingen hetgeen heeft geleid tot een lagere productiviteit en meer werk. Bij de ontwikkeling van dit format was het creëren van een flowwrap-alternatief dat even gebruiksvriendelijk was dan ook de voornaamste drijfveer. 

ProPrint investeerde begin 2019 in Linerless Labelling met het oog op het enorme potentieel voor duurzame innovatie die Linerless-machines zouden opleveren. 

Ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van Ravenwood Packaging, dat meer dan 1200 installaties in het VK heeft, biedt dit format de markt een baanbrekende verpakkingsoplossing. 

Wat maakt deze verpakking van Pro-Produce tot een geschikte oplossing? 

• De Pro-Produce-verpakking kan worden gerecycled zoals ander karton. Het materiaal is eenvoudig herkenbaar als zijnde recyclebaar en kan thuis dus snel in de juiste container worden geplaatst.

• De verpakking bevat volop ruimte voor productinformatie, branding en een gestanst venster waardoor het fruit goed zichtbaar is in de verpakking.

• AGF kan volledige geautomatiseerd worden verpakt met een snelheid die vergelijkbaar is met flowwrapping, hetgeen efficiënt is voor telers en verwerkers. Er treedt ook minder verspilling op dan bij andere kartonnen verpakkingsprocessen. 

  • Inline datumweergave middels een Ravenwood Packaging-oplossing.
  • Vermogen om grote en kleine aantallen te verpakken waarbij er snel kan worden gewisseld van dekselontwerp.
  • Verpakking heeft een premium uitstraling.
  • ProPrint & Ravenwood Packaging zijn particuliere in het VK gevestigde bedrijven. 

De toepassing van het Pro-Produce-concept om plastic te vervangen, blijft niet beperkt tot steenfruit. ProPrint verwacht dat de oplossing aantrekkelijk kan zijn voor veel telers in het VK.

Er wordt aan nog verdere innovatie op het gebied van Linerless-technologie gewerkt, die momenteel al wordt getest voor andere producten. 

Graham Bonus, verkoopdirecteur van ProPrint: "Het is geweldig om echt een verschil te kunnen maken om de verpakkingen duurzamer te maken voor ons grote klantenbestand in de AGF-sector. Linerless Labelling bestaat al sinds 2004 en Ravenwood is een expert op dit vlak. We hebben genoten van de samenwerking met dit bedrijf voor de ontwikkeling van formats voor verschillende sectoren. We verkennen echter ook altijd graag het verdere potentieel van de Linerless-technologie voor nieuwe formats, met name voor onze klanten in de AGF-sector en in de Britse retail. 

Iceland loopt voorop in het vinden van oplossingen om het plasticgebruik terug te dringen. De samenwerking met Stuart Lendrum, het team van Iceland en Keelings om dit vernieuwende product op de markt te brengen was dan ook verfrissend."

 

Voor meer informatie: 
Katie Cannon
Pro Print Group
Tel: +44 1436 821 966
Email: katie.cannon@proprintgroup.co.uk  
www.proprintgroup.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven