Granja Mallorca, Uruguay

Kronen GEWA 3800V Eco wasmachine verhoogt productie van salades en kruiden

Granja Mallorca, een familiebedrijf van kruiden en salades in de buitenwijken van Montevideo, Uruguay, voorziet diverse supermarktketens van hun verse kant-en-klaar producten. Het bedrijf werd meer dan 20 jaar geleden opgericht door Carmen Marquisa, een echte tuinliefhebber, die kruiden als bieslook, rozemarijn, munt, koriander en tijm plantte en na enige tijd de hele familie in beweging wist te brengen door hun producten aan supermarkten te leveren.

Devoto was de eerste winkelketen die het product op de markt bracht en Granja Mallorca aanspoorde om bijkomende producten, zoals rucola en andere salades, te gaan aanbieden. Vanaf het begin is het de missie van Granja Mallorca geweest om hun producten te produceren met zeer weinig impact op het milieu. Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door twee van haar kinderen, Madelón en Aparicio Oddo (zie foto hieronder).

5 jaar geleden veranderde de markt en werd het tijd om kant-en-klare producten aan te bieden. Dit was een grote uitdaging en een mentaliteitsverandering voor het bedrijf. Om deze nieuwe producten te kunnen aanbieden, waren er machines nodig om de geoogste producten te verwerken. De familie koos voor de Kronen apparaten voor kleine bedrijven en kocht hun eerste DS1000 wasapparaat samen met een K50-7 Eco sproeidroger. Sindsdien levert het bedrijf aan verschillende supermarktketens zoals Tienda Inglesa, Disco, Devoto, Frog, Ta-Ta en Geant kant-en-klare producten.

De afgelopen jaren is de productie gegroeid, gebaseerd op constante kwaliteit, betrouwbaarheid, goede distributie en het natuurlijk houden van het proces, door gebruik te maken van duurzame bronnen, irrigatie met regenwater, het planten in de grond en het minimaliseren van het gebruik van kunstmest. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op versheid: voor veel producten duurt het slechts één dag van de oogst, verwerking en distributie tot de kruiden en salades op het bord van de consument liggen.

Na de Kronen DS1000 wasmachine (geschikt voor kleine hoeveelheden) en een K50-7 ECO centrifuge de afgelopen jaren te hebben gebruikt, heeft het familiebedrijf nu de beslissing genomen om te investeren in een Kronen GEWA 3800V Eco wasmachine met insectenverwijderingstrommel en een capaciteit om bijvoorbeeld tot 300 kg rucola of 300 kg bieslook per uur te verwerken. Deze aankoop van een continue wasmachine verbetert hun processen en door het lage water- en energieverbruik past de GEWA perfect bij de milieubewuste bedrijfsvoering.

Juan Lindmayer, Latin America manager bij Kronen, begeleidde Granja Mallorca vanaf het begin, waarbij hij altijd kon rekenen op de professionele technische ondersteuning van Kronen aftersalesmanager Alejandro Nowak uit Argentinië.

Voor meer informatie:
Kira Krollpfeiffer
Kronen
+49 7854 9646-160
kira.krollpfeiffer@kronen.eu
www.kronen.eu

Granja Mallorca
www.granjamallorca.com.uy


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.