Het lijkt erop dat het Italiaanse kiwiseizoen goed zal gaan verlopen. De verwachting is dat de opbrengst van het merk Jingold met 30% zal toenemen, wat zal leiden tot een geraamde oogst van 18.000 ton. De kwaliteit van de kiwi’s is ook uitstekend, evenals de kalibers.
In deze fase van het seizoen wordt gestart met de oogst van de rode Oriental Red kiwi, die half oktober op de Italiaanse en Europese markten verkrijgbaar is. Vervolgens zullen de gele kiwi’s worden geoogst en het seizoen wordt afgesloten met de groene rassen. Het assortiment groene kiwi’s wordt aangevuld met de nieuwe varianten Jingold Bliss (ras Boerica, langwerpig groen, met een hoog suikergehalte) en Jingold Plus met een vitamine C-gehalte dat gelijk is aan het dubbele van een normale groene kiwi.
De goede vooruitzichten voor het seizoen en de goede kwaliteit van de Jingold kiwi’s gaan hand in hand met de bijzondere aandacht die het merk besteedt aan het productiebeheer. Telers kunnen te alle tijden terecht met vragen en Jingold biedt hen hulp om fytosanitaire problemen aan te pakken die kunnen leiden tot het verlies van kwaliteit en hoeveelheden.
“Een belangrijk aspect bij de aanpak van fytosanitaire problemen is de snelheid. Alleen zo kunnen de eerste symptomen kunnen worden geïdentificeerd en de protocollen in werking worden gesteld voor het te laat is. Ik denk dat de methodische aandacht voor de oogstfase en het feit dat we makkelijk benaderbaar zijn, een groot deel van de kwaliteit van de kiwi’s bepalen”, zegt Alessandro Fornari, directeur van Jingold.
Alessandro Fornari
Om fytosanitaire problemen te constateren voert Jingold een constante evaluatie uit van de symptomen van het geïnfecteerde materiaal, dat vervolgens wordt verwijderd. Het merk streeft ernaar om gezonde en gecontroleerde planten aan de telers te leveren. Voor de bestrijding van de Aziatische wants wordt gebruikgemaakt van netten, die samen met de anti-hagelnetten de rijen met planten bedekken. De monitoring van de oogst wordt door Jingold zelf uitgevoerd. Telers worden ook ondersteund bij het proces van irrigatie om problemen met het afsterven van de kiwi’s te voorkomen.
Kwaliteit en kwantiteit zijn voor Jingold belangrijke waarden. In het licht hiervan wordt het aanbod van Jingold steeds meer aangepast aan de verzoeken van de consument.
“De vraag naar gele kiwi’s neemt steeds verder toe en in sommige gevallen overstijgt dit die van de groene kiwi’s. In Azië is dit al het geval en het zal niet lang duren voordat we dit ook in Europa gaan zien. Jingold teelt op dit moment 20.000 ton gele kiwi’s in verschillende landen om een constante aanvoer te kunnen garanderen. De rode Oriental Red doet het vooral goed bij consumenten die op zoek zijn naar fruit met een zoete, tropische smaak. De vooruitzichten voor de rode kiwi zijn dan ook goed”, zegt Fornari.
Vanaf dit seizoen zal Jingold het aanbod biologische kiwi’s gaan uitbreiden en zich gaan richten op de duurzaamheid van de teelt. Ook worden er dit seizoen nieuwe verpakkingen in gebruik genomen die zijn gemaakt van volledig recyclebare materialen.
Vanwege het coronavirus zullen de beurzen Fruit Attraction en PMA dit keer virtueel zijn. Jingold neemt deel aan beide evenementen.
Voor meer informatie:
Alessandro Fornari
Jingold SpA
Via Turati 650
47522 Cesena (FC) Italië
(+39) 0547 317476
www.jingold.it