Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OZblu verbreekt eigen Guinness World Record met zwaarste blauwe bes ooit

In maart 2018 verbrak OZblu het record voor de zwaarste blauwe bes ter wereld met een gewicht van 12,4 gr. Ozblu vroeg zich destijds af of blauwe bessen nog zwaarder konden worden. Het bedrijf kan dit inmiddels officieel bevestigen want ruim twee jaar later heeft zij haar eigen Guinness World Record verbroken. 

De blauwe bes, die het record deed sneuvelen, werd ontwikkeld door  de gerenommeerde fruitveredelaars Dave en Leasa Mazzardis, oprichters van het veredelingsprogramma Natures Select. Het echtpaar richt zich op de ontwikkeling van superieure low-chill blauwe bessenrassen die interessant zijn voor telers en die de consument een buitengewone smaakervaring bieden en zowel lang houdbaar als sappig, knapperig en smakelijk zijn.

 

“Hoewel de grote blauwe bessen het resultaat zijn van een natuurlijk selectieproces en er op sommige markten een voorkeur bestaat voor deze 'jumbo'-formaten ligt onze focus op de agronomische kenmerken zodat we de consument een consistente en hoogwaardige eetervaring kunnen bieden," zegt Dave Mazzardis. 

De blauwe bes waarmee OZblu het record verbrak, woog 16,2 gr en had een diameter van 36,3 mm. Een doorsnee blauwe bes heeft een diameter van ongeveer 18 mm. De blauwe bes woog 3,5 gr meer dan die waarmee het bedrijf in 2018 het wereldrecord vestigde, toen de winnende bes een diameter van 35,7 mm had. 

“Het is belangrijk je te bedenken dat niet alleen de maat telt," zegt Roger Horak, oprichter van United Exports. "We streven ernaar de beste blauwe bessen te telen die er op de markt zijn en dat betekent dat smaak, 'bite' en aroma voor ons prioriteit hebben. Dave en Leasa telen ook nog eens fruit met recordafmetingen. De innovatie die Dave en Leasa de blauwe bessencategorie hebben gebracht, is baanbrekend," aldus Horak. 

Blauwe bessen zijn uitgegroeid tot één van meest gewilde superfoods ter wereld vanwege hun vele gezonde eigenschappen. Dankzij de sterke internationale vraag naar nieuwe blauwe bessenrassen breidt OZblu haar teelt overal ter wereld uit om de markt jaarrond van fruit te kunnen voorzien. Wie weet zal het bedrijf er nog een derde keer in slagen om haar eigen wereldrecord te verbreken? 

 

Bekijk het Guinness World Record van OZblu hier.

Voor meer informatie:
Chloë Middleton
Email: chloe@unitedexports.com.au 

Publicatiedatum: