Saoedi-Arabië stopt met uienimport uit Turkije

Egypte weet te profiteren van Indiaas uienexportverbod

Het Indiase exportverbod op uien heeft een positief effect op het Egyptische uienseizoen. De vraag schoot omhoog en het is soms zelfs moeilijk om eraan te voldoen. Een Egyptische exporteur vertelt dat de prijzen de afgelopen drie weken dagelijks stegen, maar dat ze zich nu lijken te stabiliseren.

Het besluit tot een uienexportverbod in India had niet op een beter moment kunnen komen voor de Egyptische exporteur van versproducten El Rawan. Volgens exportspecialist Gehan El Sheref was het seizoen tot dan toe een beetje traag. "Voordat het Indiase verbod van kracht werd, verliep de export van onze uien eigenlijk nogal traag. De nieuwe situatie geeft ons een goede kans om grotere hoeveelheden te exporteren. In één week tijd exporteerde Egypte 13.000 ton uien naar de Golfstaten, 2.500 ton naar India en nog eens 8.000 ton naar Bangladesh. Allemaal vanuit de haven van Alexandrië."

Landen die normaal gesproken uien uit India importeren, hebben nu hun weg gevonden naar Egyptische uienhandelaren. Dit heeft geleid tot nieuwe markten voor El Rawan. "Het Indiase exportverbod voor uien heeft ervoor gezorgd dat de omliggende markten in het Verre Oosten en de Golfstaten zich richten op het importeren van Egyptische uien. Dit heeft geresulteerd in een grote dagelijkse vraag. Ons bedrijf verwacht dit seizoen zo'n 3.000 ton uien te exporteren. Ook hebben we nieuwe markten weten te bereiken, zoals India, Sri Lanka, Dubai en Singapore. Gelukkig zijn de kwaliteit en de prijzen goed."

Natuurlijk zijn de Egyptische uienprijzen gestegen nadat het Indiase exportverbod was ingesteld, want de vraag nam toe. El Sheref: "De prijzen zijn de laatste drie weken flink gestegen. Deze week lijken ze zich echter te stabiliseren. Over het geheel genomen verwachten we dat dit een zeer bevredigend seizoen zal zijn, vooral omdat er tot eind december een tekort op de markt is. Saoedi-Arabië heeft besloten om ook te stoppen met de uienimport uit Turkije, wat eveneens een mooie kans is voor Egyptische uien!" 

Voor meer informatie:
Gehan El Sheref
El Rawan
+20 109 985 0716
gehanelsherif@rawan.com.eg  
www.rawan.com.eg  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven