Hoe kan een aardappel helpen tegen nekpijn en migraine?

Volgens Stephen Makinde, klinisch directeur van Perfect Balance Clinic, is een aardappel heel effectief als het gaat om het bezweren van nekklachten. De expert legde onlangs uit hoe een simpele aardappel kan helpen om gespannen nek- en rugspieren te ontspannen.

"Nekklachten komen veelal voort uit een verkeerde houding van de rug. Als je naar een computerscherm kijkt, is je gezichtslijn in lijn met die van het scherm, dan is er niets aan de hand. Maar als je naar beneden kijkt, wat je doet als je op een laptop werkt, dan gaat het hoofd naar voren hangen en dat legt veel druk op de bovenrugspieren. Dit kan vaak een branderig gevoel veroorzaken en heeft invloed op andere spieren in de nek, de ruggengraat en de zenuwen."

De expert vertelt verder hoe twee aardappelen hierbij konden helpen: "Tennisballen zijn hier eigenlijk meer geschikt voor, maar de meeste mensen hebben die thuis niet. Maar aardappelen werken net zo goed. Je plakt twee aardappelen met tape aan elkaar en je gaat plat liggen, met de aardappelen onder de achterkant van je hoofd. Dan laat je de nek ontspannen en dat helpt om de nekpositie te herstellen en de spieren los te maken. Het is zo effectief," besluit Makinde.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven