De teelt van één hectare paprika's kost dit seizoen 37.000 euro, zo mag geconcludeerd worden uit de gegevens die door de regionale autoriteiten van Andalusië zijn gepubliceerd.
Met een gemiddelde prijs tijdens het seizoen 2019/2020 van 0,79 euro per kilo en een opbrengst van 8 kg/m2 (80.000 kg/ha), laten de gegevens van het Prijs- en Marktobservatorium van de Andalusische regering een nettowinst zien van 26.080 euro/ha per jaar.
De teelt van een hectare paprika in de kassen van de provincie Almería heeft de teler in het seizoen 2019/2020 37.120 euro gekost, zoals blijkt uit een analyse van de gepubliceerde gegevens, waarbij de teelt van California paprika's als uitgangspunt is genomen.
De gemiddelde prijs voor alle soorten paprika's tijdens het seizoen bedroeg 0,79 euro per kilo. De gemiddelde kosten van het zojuist afgelopen seizoen bedragen 3,712 euro per m2 en 0,46 euro per kilo. Deze bedrijfskosten hebben betrekking op de teelt van de paprika's, plus de arbeidskosten, evenals de kosten die verband houden met de afschrijving van de kas, de installaties, de machines en verder.
Rekening houdend met deze gemiddelde prijs tijdens het seizoen 2019/2020 van 0,79 euro per kilo, met een gemiddelde opbrengst van 8 kilo per m2 (80.000 kg/ha) en uitgaven van 0,46 euro per kilo, tonen de gegevens van het Observatorium een nettowinst van 26.080 euro per jaar per hectare, zijnde 2.173,33 euro per maand.
Bron: Agroberichtenbuitenland