Studie bevestigt een langere houdbaarheid voor pruimen die behandeld zijn met SmartFresh

Nieuw onderzoek door de Universiteit van Californië heeft aanzienlijke kwaliteitsvoordelen bevestigd voor pruimen en pluots die behandeld zijn met SmartFresh, een vertrouwde oplossing die telers, verpakkers en retailers in staat stelt om de rijping van het veld naar de consument beter te beheren. AgroFresh Solutions brengt SmartFresh al meer dan twintig jaar op de markt en blijft het gebruik ervan wereldwijd uitbreiden.

"Naast het verlengen van de houdbaarheid, blijft het fruit dat met SmartFresh is behandeld, optimaal van smaak en optische eigenschappen, evenals een lagere frequentie van afwijkingen, wat de houdbaarheid verbetert en de verspilling vermindert," zegt onderzoeker Dr. Carlos Crisosto.

Het onderzoek toonde aan dat met SmartFresh behandelde pruimen en pluots vijf voordelen bieden voor telers, verpakkers en consumenten:

  1. Verlenging van de levensduur van de markt met zes tot negen dagen;
  2. Behoud van de stevigheid, die opvallend beter is ten opzichte van onbehandelde pruimen (24 dagen voor pruimen en 15 dagen voor pluots), waardoor de producenten de overzeese markten kunnen bereiken;
  3. Vertraagde verweking en kleurverandering van de schil na verwijdering van het fruit uit de koelopslag;
  4. Het vermogen om goed te rijpen en de smaak (organische zuren) te behouden door het verminderen van de titreerbare zuurgraad;
  5. Vermindering van verkleuringen, bloeden en doorschijnendheid van het vruchtvlees bij koelopslag.

"Het SmartFresh-kwaliteitssysteem biedt een reeks voordelen na de oogst, zelfs voor kwetsbare, zeer bederfelijke fruitsoorten," zegt Fernando Edagi, business developmentmanager voor Noord-Amerika bij AgroFresh. Het bedrijf heeft meer dan twee decennia onderzoek verricht om de houdbaarheid van fruit te kunnen verlengen. Deze vertrouwde en bewezen oplossing is nu wereldwijd beschikbaar voor gebruik in tal van gewassen, waaronder hardfruit, avocado, banaan, (water)meloen, tomaat, broccoli, mango, perzik, nectarine, kiwi's, limes, pruimen en pluots.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven