Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Care4Growing: virtuele assistent voor elke teler

Care4Growing is ontstaan uit een unieke samenwerking van de 3 grootste groenten- en fruitcoöperaties in België. Het Care4Growing-project rond datavergaring en digitalisering zal de hele sector transformeren. Met dit multifunctionele platform zorgt Care4Growing ervoor dat elke teler over een mobiel hulpmiddel beschikt dat hem bij zijn dagelijkse taken ondersteunt en het werken efficiënter maakt. "Een ‘virtuele assistent’ op het veld, die bestaande en nieuwe dienstverlening combineert en een proactieve ondersteuning biedt doorheen het hele teeltproces bij ruim 3.000 producenten. Dit is slechts de basis voor een hoogwaardig en toekomstgericht IT-platform, want binnenkort zullen ook andere partners uit de land- en tuinbouwsector kunnen aansluiten op dit platform. Zo zal Care4Growing een heus ‘digitaal ecosysteem’ uitbouwen rond de teler en de dienstverlening verder uitbreiden met nieuwe functionaliteiten ten dienste van de teler en zijn partners. Een unieke samenwerking die de werking in de hele sector ingrijpend zal veranderen", vertelt Care4Growing.

"Al geruime tijd heeft digitalisering een grote impact op ons leven", aldus de organisatie. "Ook rondom ons, in de land- en tuinbouw, zien we heel wat initiatieven rond digitalisering, zowel bij de productie als bij de consumptie van groenten en fruit. Als initiatiefnemers binnen hun sector willen de producentenorganisaties BelOrta, Coöperatie Hoogstraten en REO Veiling volop inzetten op digitalisering. Daarom werd een hoogwaardig en toekomstgericht IT-project uitgedacht: Care4Growing. Een project rond datavergaring en digitalisering dat de hele land- en tuinbouwsector zal transformeren."

Als eerste stap in deze digitalisering wil Care4Growing ervoor zorgen dat elke teler over een handig hulpmiddel beschikt dat hem bij zijn dagelijkse taken ondersteunt: een ‘virtuele assistent’ op het veld, waarbij bestaande en nieuwe dienstverlening worden gecombineerd. Een proactief hulpmiddel dat het hele traject ‘van teelt tot aanvoer’ begeleidt. Care4Growing zal uiteindelijk meer dan 100 functionaliteiten bieden, concrete oplossingen ten dienste van de producent én zijn partners.

"Ook na de lancering zullen nieuwe functionaliteiten worden ontwikkeld en aan het digitale platform worden toegevoegd. Dit is de start van een ambitieus project, waarbij we op langere termijn een heus ‘digitaal ecosysteem’ uitbouwen, waarbij ook andere partijen uit de land- en tuinbouwsector (leveranciers, proefcentra, lastenboekhouders,…) kunnen koppelen met het platform. Het platform is tevens zo gebouwd dat nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie en chatbots, kunnen worden ingezet", zegt Care4Growing.

Care4Growing is een multifunctioneel platform, zowel mobiel als webbased, waarop telers en partners uit de sector eenvoudig met elkaar kunnen samenwerken. Momenteel wordt deze technologie voor het eerst in gebruik genomen door de 3 grootste producentenorganisaties van groenten en fruit, en zo zullen maar liefst 3.000 producenten verenigd worden op het platform. In een later stadium zal Care4Growing ook de connectie met andere stakeholders in onze land- en tuinbouwsector uitwerken, om te evolueren naar een digitaal ecosysteem voor de land- en tuinbouwsector.

"Het is de bedoeling om de teler te helpen zijn bedrijfseigen informatie te beheren en hem een 360°overzicht te geven van zijn teelten. Het beheren van volledige en kwaliteitsvolle informatie zal tevens de basis vormen in het streven naar een nóg betere kwaliteit en optimale vermarkting van onze producten. Via deze veelzijdige digitale omgeving wordt een expert community opgebouwd om nog beter een antwoord te kunnen bieden op marktvragen en met vertrouwen de toekomst in te stappen", besluit Care4Growing. 



Voor meer informatie:
Steven Boen
Care4Growing
+32 (0)498 68 09 23
info@care4.be  

Publicatiedatum: