Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Christian Hoffmann werd bedrijfsopvolger van Becker & Wermelskirchen GmbH tijdens coronaperiode

Op 1 april 2020 werd de jarenlange inkoper en verkoper Christian Hoffmann officieel de bedrijfsopvolger van groothandelsbedrijf Becker & Wermelskirchen GmbH uit Düsseldorf. In de daaropvolgende maanden bereikte de coronapandemie haar hoogtepunt en de crisis had enorme uitwerkingen op de markt. En een nieuwe kleine virusgolf in de winter is niet uit te sluiten, meent Christian.


Links: Christian Hoffmann werd op 1 april bedrijfsopvolger.
Rechts: Het verkoopoppervlak op de groothandelsmarkt Düsseldorf.

Momenteel bevindt de groothandel zich in de stilte voor de storm: de verkoop aan de stand verloopt in rustige banen, vanaf midden/ eind oktober start echter het klassieke winterseizoen en dan worden er traditioneel tonnen citrus, importgroenten en exoten verhandeld. "Inmiddels heeft de markt zich weer enigermate genormaliseerd. In het voorjaar - aan het begin van de pandemie - was de afzet daarentegen zo hoog als in geen 15 tot 20 jaar meer is voorgekomen."


De verse groenten en het verse fruit wordt deels met eigen leveringsvoertuigen naar de klanten gereden.

Consumptiegedrag en prijsverhogingen
Het consumptiegedrag heeft zich volgens Christian binnen de kortste tijd compleet veranderd. Men heeft korte tijd in sterkere mate op weekmarkten en in de gespecialiseerde retail inkopen gedaan. Door de grotere vraag kwam het deels tot tekorten en bijpassende prijsverhogingen. "Witlof was rond Pasen echt schaars en werd bijvoorbeeld voor 25-26 euro per kratje - ongeveer drie tot vier keer zo duur als normaal - verkocht." 

Inmiddels zijn het consumptiegedrag evenals het prijsniveau bij de meeste producten weer enigermate genormaliseerd. "Ingevlogen producten zijn vanwege de moeilijke luchtvrachtsituatie deels een beetje duurder dan gebruikelijk. Als alternatieven bieden we momenteel ook kwalitatief hoogwaardige Osteen-mango's uit Spanje aan."


Ready-to-eat mango's die zijn binnengekomen bij Becker & Wermelskirchen GmbH

Nieuwe clientèle & partnerschap met Sanlucar
Ondanks de bewogen maanden blikt Christian op een succesvol eerste halfjaar als directeur van Becker & Wermelskirchen terug. "Door het weggaan  van het tegenover gevestigde bedrijf
Heinz Hausmann Fruchthandels GmbH zijn er voor ons nieuwe kansen ontstaan. We hebben niet alleen een deel van hun clientèle over kunnen nemen, maar ook enkele productgroepen. We zijn nu bijvoorbeeld exclusieve distributiepartner van Sanlucar op de groothandelsmarkt Düsseldorf", zegt Christian afsluitend. 

Voor meer informatie:
Becker & Wermelskirchen Fruchthandelsgesellschaft mbH
Christian Hoffmann
Großmarkt Düsseldorf
T: +49 2114 220 970
M: +49 173 8354 228
beckerwermelskirchen@t-online.de
www.becker-wermelskirchen.de 

Publicatiedatum: