Carrefour introduceert gewasbeschermingsvrije CQL-aardappel

Carrefour wil dat al haar Quality Lines op een duurzame wijze geteeld worden. Dit houdt in dat alle of een deel van de synthetische gewasbeschermingsmiddelen die worden gebruikt voor de groenten-en fruitteelt geleidelijk worden afgeschaft. Binnen dit kader introduceert Carrefour in oktober de Franse CQL-aardappel. Deze wordt vanaf het moment dat de eerste bladeren van de plant uit de grond komen zonder synthetische gewasbeschermingsmiddelen geteeld en krijgt ook na de oogst geen conventionele behandeling.

Carrefour steunt agro-ecologie met CQL-aardappelen
Carrefour is een voorloper in zijn streven om het gebruik van synthetische gewasbeschermingsmiddelen te verminderen en heeft nu 25 productlijnen die in het kader van een agro-ecologische aanpak worden geteeld. Daarbij wordt gebruikgemaakt van tuinbouwmethoden die de bodem en tegelijkertijd de ecosystemen in de buurt van de plaats waar de producten worden geteeld beschermen. Meer dan 18.000 ton groenten en fruit (wortelen, prei, appelen, kiwi's, pompoenen, enz.) die in 2019 in de Carrefour-winkels werd verkocht, waren op deze manier geteeld.

De retailer werkt samen met meer dan 60 Franse telers en 18 leveranciers om de consument gezonde en kwaliteitsvolle producten te leveren die minder schadelijk zijn voor het milieu. Vanaf oktober 2012 zijn Franse CQL-aardappelen die in winkels verkocht worden zonder synthetische gewasbeschermingsmiddelen geteeld.

Carrefour Quality Line tegen 2025 milieuvriendelijk geteeld
Sinds 2014 verbetert Carrefour zijn teeltlijnen en helpt het zijn partnertelers bij de overgang naar agro-ecologie, zodat het twee doelen kan bereiken: het behoud van de natuurlijke systemen van de planeet en het verzekeren van een hoog teeltniveau.

Dit initiatief betekent een tastbare vooruitgang in het programma Act for Food, dat tot doel heeft mensen beter te laten eten en meer verantwoorde teeltwijzen tot stand te brengen. Carrefour heeft zich daarom tot doel gesteld om tegen 2025 alle of een deel van de synthetische gewasbeschermingsmiddelen die bij de groenten- en fruitteelt worden gebruikt, uit te bannen en alle producten van de Carrefour Quality Line met behulp van agro-ecologische methoden te telen.

Voor meer informatie:
Carrefour
www.carrefour.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven