Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische overheid ondersteunt granaatappeltelers met app om exportkwaliteit te waarborgen

In Egypte is het granaatappelseizoen volop aan de gang, waarbij het areaal elk jaar toeneemt naar aanleiding van de toenemende vraag. Volgens een Egyptische exporteur wordt verwacht dat de vraag in de komende weken zal verdubbelen. Een interessante ontwikkeling is de lancering van een applicatie van de overheid, die de telers helpt bij het telen van hun granaatappelen voor de export.

Exportkwaliteit
De granaatappelteelt wordt steeds populairder in Egypte. Ahmed Sediek, directeur van Green Field for Export Agri Products: "Het beplante granaatappelareaal in Egypte is dit jaar ongeveer 32.400 hectare en dit neemt elk jaar toe. Dit is het resultaat van de grote vraag naar Egyptische granaatappelen. De overheid hecht veel belang aan de exportkwaliteit van de granaatappelen en heeft beperkingen en voorwaarden opgelegd om de kwaliteit ervan te beschermen. Dit betekent dat alleen de juiste kwaliteitsproducten kunnen worden geëxporteerd naar de wereldmarkten, granaatappelen die voldoen aan de wereldwijde kwaliteitsstandaard. Dit jaar verwacht ik een erg goed granaatappelseizoen. De bewezen kwaliteit van de vroeg aangekomen geëxporteerde producten zal de vraag in de volgende weken verdubbelen."

App
"Ik wil er graag op wijzen dat het ministerie van Landbouw en Landherstel, vertegenwoordigd door het Agricultural Research Center, onlangs een elektronische applicatie heeft gelanceerd in de Google Play Store. De applicatie is bedoeld om de teler vertrouwd te maken met alle agrarische processen van de granaatappelrassen in Egypte. De app biedt informatie over de manier waarop zij de granaatappelen het beste kunnen telen en hoe de boomgaard het meest adequaat kan worden ingericht. De app biedt ook hulp bij de berekening van de water- en meststoffen die nodig zijn. Het wijst de gebruiker tevens in de juiste richting bij het identificeren van de belangrijkste ziekten en insecten die de granaatappelbomen en vruchten aantasten en hoe deze bestrijd kunnen worden," zegt Sediek.

Oogst twee weken vertraagd
Omdat het granaatappelseizoen twee weken werd vertraagd, nam de vraag snel toe, waardoor het een uitdaging werd om de juiste granaatappelen te vinden die klaar waren voor de export: "We merkten een grote vraag en ontvingen vanaf week 37 aanvragen van onze klanten voor het ras Baladi. Het huidige seizoen begon vroeg voor sommige rassen zoals de 116, Wonderful en voor Baldy. Het seizoen begon in week 39, maar de oogst werd ongeveer twee weken uitgesteld om het geaccepteerde kaliber en de juiste kleur te bereiken. De uitdaging lag dus in het verzamelen van de vereiste hoeveelheden granaatappelen die aan de specificaties voldoen, aangezien de meeste vruchten nog niet de vereiste kleur en het vereiste kaliber hadden bereikt. Onze klanten vragen meestal om een kaliber van 84mm+, en minstens 70% van de rode kleur op het fruit," licht Sediek toe.

Telersprijzen gestegen
"Onze grootste uitdaging in dit granaatappelseizoen is het maximaliseren van de productiecapaciteit met behoud van dezelfde kwaliteitsnormen, die wij altijd hoog in het vaandel hebben staan om onze klanten zo goed mogelijk tevreden te stellen. De telersprijzen zijn deze week gestegen ten opzichte van de prijzen van de vorige week. Vorige week betaalde men €0,34 per kg, terwijl die prijs nu naar verwachting zal stijgen tot €0,40 per kg. Dit wordt veroorzaakt door de grote vraag naar de Egyptische granaatappelen, evenals de optimale kwaliteit van dit seizoen. We richten ons vooral op Europese landen, Rusland en landen in het Midden-Oosten, maar we willen in de toekomst ook de markten in Canada en Aziatische landen gaan betreden," besluit Sediek.

Voor meer informatie:
Ahmed Sediek
Green Field for Export Agri Products
+20 1110112936
a.sediek@greenfield-egypt.com
www.greenfield-egypt.com

Publicatiedatum: