Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

innocent kiest Atos als digitale partner voor CO2-neutrale fabriek

Atos gaat het technologische fundament leggen voor The Blender: de eerste CO2-neutrale fabriek van innocent, producent van smoothies en sappen, in de haven van Rotterdam. Atos gaat innocent helpen bij het creëren van een digitale fabriek door de CO2-neutrale faciliteit te ondersteunen met geavanceerde technologie, waaronder actieve LAN- en WiFi-netwerken, en oplossingen voor de opslag en verwerking van data en het onderhoud van de IT-architectuur.

Als resultaat van het partnership gaat innocent profiteren van een veel hogere operationele efficiency en een waterdichte security via Atos’ op de cloud gebaseerde oplossing. Deze oplossing maakt het WiFi-netwerk zowel op locatie in The Blender als op afstand vanuit Fruit Towers - het hoofdkantoor van innocent in Londen - te beheren. Met de schaalbare computing- en opslagtechnologieën van Atos kan innocent diepgaande data-analyses verrichten van het elektriciteitsgebruik in de fabriek. Dit stelt haar in staat het energieverbruik te monitoren en waar nodig aan te passen, zodat zij haar resources efficiënt kan inzetten met het oog op CO2-reductie. Het partnership met Atos ondersteunt innocent bij de transitie van haar productieproces en de consolidatie van haar activiteiten, waarbij zij nu afhankelijk is van verschillende fruitproducenten. Door haar productiefaciliteiten op één locatie te integreren, wil innocent het aantal transportbewegingen daarnaast met ruim een kwart terugbrengen en haar CO2-voetafdruk met meer dan 10 procent reduceren.

“De digitale oplossingen van Atos zullen een sleutelrol vervullen bij het creëren van een toekomstbestendige fabriek, waar we onze smoothies en sappen op een duurzame manier - van fruit tot fles - kunnen produceren”, vertelt Andy Joynson, Chief Blender van innocent.

“Een innovatief en vooruitstrevend bedrijf als innocent moet worden bediend met het de allerlaatste technologie en dat is wat we bieden in The Blender, haar eerste CO2-neutrale fabriek in Rotterdamse haven. We gaan innocent ondersteunen met end-to-end en geïntegreerde oplossingen en stellen haar zo in staat om haar productieprocessen te centraliseren via een ecosysteem van technologieën. Dit doen we vanuit onze gezamenlijke ambitie voor mens en milieu een positieve impact te realiseren”, zegt Eric Grall, Global Head Manufacturing Industry van Atos.

Het ondersteunen van klanten bij het beperken van hun CO2-voetafdruk is één van de belangrijkste pijlers van de strategie van Atos. Zij zet hierbij haar ervaringen met de CO2-reductie van haar eigen activiteiten in en doet dit in combinatie met haar expertise op het gebied van groene digitale technologieën.

Voor meer informatie:
Marianne Hewlet
Atos
06 30 63 24 30 
marianne.hewlett@atos.net 

Publicatiedatum: