Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Kissabel Red-appels in oktober op de markt

Het nieuwe Europese Kissabel appelseizoen is begonnen. De projectpartners in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn begonnen met het oogsten van twee soorten gekleurd vlees: Kissabel Orange en Kissabel Yellow. Het eerste ras heeft een schil met een oranje/roze pigmentatie, roze vruchtvlees en een sterk smakende, verfrissende smaak, terwijl het tweede ras een gele schil, roze vruchtvlees en een evenwichtige smaak heeft.

Met betrekking tot het nieuwe seizoen zijn de cijfers van de partners van het IFORED-project grotendeels positief, zowel wat betreft de kwaliteit als de interesse van klanten en consumenten. "In het Verenigd Koninkrijk zal het belangrijkste kenmerk van de nieuwe
Kissabel-appels hun verhoogde zoetheid zijn. De oogst is medio september begonnen", aldus Kissabel. 

Kissabel is het merk dat de verschillende soorten gekleurde vleesappels - van roze tot intens rood - identificeert, ontwikkeld door het IFORED-project, een internationaal samenwerkingsverband waarbij 14 van 's werelds grootste productie- en marketingbedrijven betrokken zijn.

Bron: Kissabel

Publicatiedatum: